От х:

Днес в x:

СГС остави Герман Костин в ареста за убийството на Никита

Софийският градски съд реши да остави в ареста за постоянно Герман Костин, обвинен в убийството на 5-годишния Никита Леонтиев.
Повече от седем часа вчера защитата на Костин се запознаваше с материалите срещу него, предадоха БНР и БТА. В съдебната зала стана ясно, че той е пребивавал в Афганистан.

А разследващи обяснили как можел да разглоби пистолет за секунди. Според данни, събрани до момента, Костин се похвалил дори, че е ветеран от Афганистан, където бил заповядал да бъдат избити жителите на цяло село заради неподчинение.

Тялото на детето беше намерено в куфар край Пасарел на 20 март. Костин бе задържан в петък след като разследващите откриха негово ДНК по кърпата, с която е било завито детето.

Записи от камери на Пътната агенция са заснели как Костин се придвижва с автомобила си към мястото на престъплението по пътя София-Пасарел. Неговият мобилен телефон също е бил засечен в района на престъплението.

Мотивите за убийството все още не са ясни, защото Костин не признава вината си. Разследващите обаче работят по всички възможни версии, включително и за съучастници в убийството на Никита, чиято смърт е настъпила след задушаване. Това е станало в периода от 13:00 чaса на 8 февруари до 6:20 часа на 10 февруари, установила е съдебно-медицинската експертиза.

От прокуратурата съобщиха, че досъдебното производство за смъртта на майка му, която също беше убита, се води в Бургас, където към момента не са събрани достатъчно доказателства кой е убиецът.

Тялото на 35-годишната Ана Леонтиева бе открито разчленено край Приморско на 2 март.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини