От х:

Днес в x:

Празнуваха 105 години ОУ "П.Славейков"

С водосвет за здраве започна празника в ОУ П.Славейков

Числото 105, колкото са годините на ОУ "П.Славейков" "изписаха" днес в двора на училището възпитаниците му. Така те отбелязаха своя патронен празник, както и годишнина от рождението на поета.

Тържеството започна с посрещане на училищното знаме, водосвет, отслужен от архиерейски наместник Георги Тодев и слово на директора Снежана Ангелова. Тя показа купата, която снощи талантите на "Славейков" завоюваха в общинския конкурс за детско творчество "Шанс".

Отличия получиха и децата, победители в литературния конкурс на училището. Пред плочата с лика на Пенчо Славейков бяха поднесени венци и цветя. С торти си тръгнаха три от паралелките, събрали най-много отпадъчна хартия в акцията "Лист по лист". Славейковци събраха над 4 тона. Първото място бе за 3 в клас, втори се класираха 2 а клас, а на трето място е 6 а клас.

С купи си тръгна и отбора на ЕГ "Д-р Иван Богоров", който спечели традиционната щафетна обиколна на училището, проведена тази сутрин. Втори е отбора на ОУ "П.Славейков", а трети се класираха възпитаниците на ОУ "Алеко Константинов".

Още снимки от празника на ОУ П.Славейков - на нашата Фейсбук страница.

Dimitrovgrad.bgvesti.net 

Директорът Снежана Ангелова произнесе слово за празника

Наградите за класовете, събрали най-много отпадъчна хартия - 3 в клас
2 а клас
6 а клас

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини