От х:

Днес в x:

14 °C

Азбучни грешки в грима

Освен ако не се готвите за маскарад или да сте на сцена - достатъчно далеч, за да се забелязват детайлите, гримът трябва да е толкова чист и перфектен, че да не привлича внимание.

Какъвто и да е проблемът, има със сигурност лесен, бърз начин да го оправите, казва  Рона Берг, автор на "Светкавична красота: 1000 бързи решения".

"Честно казано, най-лошото, което може да се случи е да се наложи да измиете всичко и да започнете отначало", успокоява Рона. Няма място за паника, но все пак - не оставяйте тези грешки по лицето си.

Разкривена очна линия


Очната линия трябва да се нанася точно по линията на миглите в серия точки на малки интервали. Ако стане дебела или неравномерна, Берг
препоръчва леко размазване с малка четка или памучен тампон, натопен в малко овлажнител или вазелин. Това ще направи линията по-мека и опушена. Не се опитвайте да добавите още лайнер - освен ако не искате да заприличате на Мики Маус в очите.

Размазано червило 
Не трябва да излиза от контура на устните, или да изглежда така, сякаш всеки момент ще се размаже. Препоръката е да положите малко молив за устни по контура или малко пудра около външните му ръбове, преди да нанесете червило. Ако вече имате омазване бързият начин да го махнете е с малко овлажнител, който обаче нанасяте на мястото с чиста четка или памучно тампонче (клечките за уши са чудесен заместител) и втривате внимателно.

Спирала на бучки
Миглите могат да бъдат направени гладки на мига с чиста ... четка за зъби, казва Берг. Разбира се има четки за мигли, благодарение на които те няма да се слепнали и тежки. Ако се зацапа кожата наоколо с туш, остраняването е по познатия вече начин - малко овлажнител или препарат за почистване на маслена основа, леко втрит с памучно тампонче.

Неравномерен руж
Използването на прекалено тежък руж ще ви докара неестествен вид. Остранете излишния с чиста четка за руж. Важно е четката да е чиста и да свалите толкова, колкото е необходимо. Не полагайте отгоре още пудра или друг нюанс руж в опит да прикриете. Напластяването е още по-груба грешка. Не правете и грешката да търкате с кърпичка, тава само ще раздразни кожата  и ще ви докара естествено пламнали бузи.

Спечен фон дьо тен
Не трябва да стои като маска на лицето, а гладко и естествено. Oсновата трябва да е лека, не като шпакловка, и да е в близък до кожата ви цвят. Ако забележите спичане,  напръскайте лицето си леко с вода или овлажнител, след това с помощта на гъба за грим потупвайте, за да загладите грубите места.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще вземате решения и ще следвате хода на изпълнението им, без да налагате мнението си. С действията си ще покажете на околните, че не търпите възражения, но без да влизате в открит спор или конфликт. Това го можете, но бъдете по-сговорчиви, за да не оставяте съмнения след себе си.
27 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Настоявате прекалено много за нещо, което не е най-доброто което можете да направите за момента. Скоро ще ви се отдаде чудесната възможност да промените работата си към по-добро. Възползвайте се навреме и оставете настрана прекалено трудоемките си планове. В личен план ще ви се наложи да промените мнението си по определен въпрос.
27 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес сте много продуктивни, особено що се отнася до творческата дейност. Ако имате възможност, изберете занимания, които изискват по-голямо уединение и концентрация. Не упреквайте другите за дребните си несполуки и не забравяйте да се усмихвате. Можете да направите вечерта си много приятна.
27 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не пропускайте да насърчите онези, които се нуждаят от подкрепата ви. Създавайки творческа атмосфера около себе си, ще работите в синхрон с колегите и ще бъдете по-благосклонни на компромиси. Срещи и не провокирани покани ще направят деня ви вълнуващ, а намеренията окуражаващи.
27 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес получавате предложения да се заемете с нови дейности, но ще трябва да прецените как това ще се съчетае с настоящата ви работа. Въпреки желанието ви да се включите активно, най-добре ще е да изчакате по-благоприятен момент. По постъпвайте лекомислено относно проблем в отношенията с ваш близък човек. Необходимо да изясните добре ситуацията.
27 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Не ви липсва самочувствие и подхождате доста уверено към непривична за вас сфера. Справяте се доста добре и това няма да остане незабелязано. Проблеми с държавната администрация може да ви поизнервят следобед. Не възлагайте големи надежди на обещана ви подкрепа. В последния момент може да се окаже, че ще трябва да се справите сами и това може да обърка плановете ви.
27 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Повечето от работата, която ще свършите през този ден ще бъде подготвителна за нещо голямо в близко бъдеще, така че не се разочаровайте ако не получите реални резултати още днес. Имайте търпение и по отношение на колегите си, не изисквайте прекалено много от тях, тъй като това би могло да породи нежелани конфликти. Изненадайте любимия човек.
27 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес на работното място ви очакват доста неща за вършене, но това едва ли ще се окаже проблем предвид голямата ви работоспособност през този ден. Впечатлявате околните с организираността си и целенасочените си действия. Постарайте се да не пренебрегвате уговорките си към близки хора заради професионални ангажименти, това ще ви създаде само главоболия.
27 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Мнозина от вас ще се съсредоточат върху работата си. Налага се да изясните много неща преди да предприемете каквото и да било. Опитайте се да не се поддавате на внушения и чуждите емоции, пък били те и положителни. Това до голяма степен ще ви натовари и отклони от пътя.
27 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Отнесете се с повече отговорност към себе си, има върху какво да се замислите. Подобрете отношението си към хората, които ви обичат, и без които не можете. Храните очаквания, които е възможно и да не се случат. Заложете на сигурното, то ще ви донесе повече удовлетворение, ако работите върху развитието му.
27 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Авторитетът ви днес значително нараства. Деловите ви ангажименти ще приключат успешно с много добър финансов резултат. Успявате да се справите по блестящ начин с въпрос, който отдавна вълнува и хората около вас. Имайте повече доверие на човек от обкръжението ви, още повече, че той отдавна го е заслужил.
27 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Включването ви в дългосрочен проект поддържа кондицията ви в добра форма и това си личи. Използвайте позициите си, за да защитите интересите си, ако това се наложи, но го направете дискретно, за да не си навличате нечий гняв. Ще отбележите напредък в усвояване на нови знания и повишаване на квалификацията си.
27 май 2020
Последни новини