От х:

Днес в x:

22 °C

Азбучни грешки в грима

Освен ако не се готвите за маскарад или да сте на сцена - достатъчно далеч, за да се забелязват детайлите, гримът трябва да е толкова чист и перфектен, че да не привлича внимание.

Какъвто и да е проблемът, има със сигурност лесен, бърз начин да го оправите, казва  Рона Берг, автор на "Светкавична красота: 1000 бързи решения".

"Честно казано, най-лошото, което може да се случи е да се наложи да измиете всичко и да започнете отначало", успокоява Рона. Няма място за паника, но все пак - не оставяйте тези грешки по лицето си.

Разкривена очна линия


Очната линия трябва да се нанася точно по линията на миглите в серия точки на малки интервали. Ако стане дебела или неравномерна, Берг
препоръчва леко размазване с малка четка или памучен тампон, натопен в малко овлажнител или вазелин. Това ще направи линията по-мека и опушена. Не се опитвайте да добавите още лайнер - освен ако не искате да заприличате на Мики Маус в очите.

Размазано червило 
Не трябва да излиза от контура на устните, или да изглежда така, сякаш всеки момент ще се размаже. Препоръката е да положите малко молив за устни по контура или малко пудра около външните му ръбове, преди да нанесете червило. Ако вече имате омазване бързият начин да го махнете е с малко овлажнител, който обаче нанасяте на мястото с чиста четка или памучно тампонче (клечките за уши са чудесен заместител) и втривате внимателно.

Спирала на бучки
Миглите могат да бъдат направени гладки на мига с чиста ... четка за зъби, казва Берг. Разбира се има четки за мигли, благодарение на които те няма да се слепнали и тежки. Ако се зацапа кожата наоколо с туш, остраняването е по познатия вече начин - малко овлажнител или препарат за почистване на маслена основа, леко втрит с памучно тампонче.

Неравномерен руж
Използването на прекалено тежък руж ще ви докара неестествен вид. Остранете излишния с чиста четка за руж. Важно е четката да е чиста и да свалите толкова, колкото е необходимо. Не полагайте отгоре още пудра или друг нюанс руж в опит да прикриете. Напластяването е още по-груба грешка. Не правете и грешката да търкате с кърпичка, тава само ще раздразни кожата  и ще ви докара естествено пламнали бузи.

Спечен фон дьо тен
Не трябва да стои като маска на лицето, а гладко и естествено. Oсновата трябва да е лека, не като шпакловка, и да е в близък до кожата ви цвят. Ако забележите спичане,  напръскайте лицето си леко с вода или овлажнител, след това с помощта на гъба за грим потупвайте, за да загладите грубите места.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 21.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Сериозните занимания ще ви донесат полезни за бъдещето дивиденти, за това не отхвърляйте никакви предложения, но преди да се захванете с тях прецизирайте даденостите. На много от вас професионалните изяви ще помогнат на кариерата им, но преди това добре се подгответе. Пътуванията ще са успешни.
21 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Твърде енергични сте днес и затова се чудите с какво най-напред да се захванете. Старайте се да не вършите неща, които не са конкретно свързани с работата ви. Моментът не е особено подходящ за разрастване на дейността ви. Възможно е да ви се наложи да пътувате. Не ставайте язвителни, ако събеседникът ви не влезне в тона ви.
21 окт 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Прекалено емоционални сте днес, но не позволявайте на чувствата да пречат на работата ви. Помислете добре върху възможностите си за успех и в случай, че те са минимални, променете тактиката. Бъдете по - оптимистично настроени, защото това, което идва ще ви носи много радост и позитивно развитие.
21 окт 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Ще се запознаете с нова информация, която ще внесе повече яснота в работата ви. Отговорно ще вземате решенията си и така ще ги реализирате. Периодът е подходящ както за самостоятелни изяви, така и за екипна работа. Ще получите повече, отколкото сте очаквали, което си е повод за празненство.
21 окт 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Договореностите ви ще бъдат издържани и в защита на интересите ви, ако се осланя на уменията си да убеждавате и тактично насочвате разговора в изгодна за вас посока. Ще постигнете напредък, не показвайте колебание. Пътуване в чужбина ще ви ангажира с организацията по него, но ще ви достави удоволствие и нови познанства.
21 окт 2019

Хороскоп за Дева

Дева
С творчески подход ще пристъпите към новите си задължения, опитвайки се да ги приведете към познатите вече неща. Не действайте едностранчиво, търсете мнението на хората около вас и ги направете съпричастни на работата си. Ще задълбочите връзката си с някой, който силно ви привлича.
21 окт 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Повечето от вас ще посветят времето си на своите делови и бизнес-задачи. Заетостта ще изостри нервите ви, за това бъдете внимателни в общуването си. Понякога една дума казана не на място може да развали договорени вече неща. В любовната сфера ви очакват внимание, обич и новости.
21 окт 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С енергия и добри намерения ще започнете седмицата. От сутринта ще се заемете с онези въпроси, в които сте срещали затруднения. Близостта на човек, когото харесвате ще ви прави по-уверени и сигурни в работата ви. Това се забелязва, но нищо лошо, щом ви въздейства позитивно на мислите и повишава активността ви в добра посока. Приятелски жест на внимание ще ви зарадва.
21 окт 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще положите усилия да убедите някого в правотата на доводите си в името на по-добрите резултати. В тази връзка ще правите и промени в организацията, както и ще търсите нови възможности за изяви. Активността ви е видима дори за онези, които с безразличие ще намигнат и отминат.
21 окт 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Избягвайте да обсъждате личните си дела с професионалните си партньори. Това би ви изложило на риск, давайки им възможност да надникнат в личния ви свят. Влагайки повече фантазия и прилагайки способностите си ще впечатлявате с усета си към хармонията и ще се радвате на постигнатото от вас.
21 окт 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще продължите да работите върху задачите си, като наред с това ще търсите нови форми за изява на способностите си. Запознанства и приятелски сбирки ще разнообразят следобеда и вечерта ви. Романтичната ви връзка с човек от друга среда ще приключи без особени емоции.
21 окт 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Ще вземате делови решения, налагащи се от работата ви. Промените в плановете ви ще ви донесат повече отговорности и това няма много да ви се понрави. Разпределете част от задачите си върху другите участници в консумацията на благата. Намерете начини да се разтоварите от напрежението, развлеченията са позволени.
21 окт 2019
Последни новини