От х:

Днес в x:

11-годишен от Хасково ще покорява Лос Анджелис на Летните игри

Най-малкитя български участник на игрите в САЩ получава подарък и кураж от шефката на хуманитарната дирекция в общината Ралица Кисекчиева

11-годишният Никола Николов от хасковското училище “Св. Климент Охридски” заминава това лято за Лос Анджелис, където ще се състезава в Световните летни игри на Спешъл олимпикс. Той е син на свещеника от храма “Св. Архангел Михаил” отец Никола и е най-малкият от цялата българска група от 23-ма участници.

Днес някои от българските състезатели на игрите в Лос Анджелис се събраха на регионален спортен празник по футбол и народна топка на тенис-кортовете в Хасково.

Никола е лекоатлет, ще се състезава в няколко дисциплини – бягане на 100 метра, дълъг скок и щафета. Заминава за Америка с непоколебимото намерение да победи и да се върне с медал. Днес четвъртокласникът получи подарък от областния управител Добри Беливанов – маратонки и екип. С тях Никола се надява да се изкачи на почетната стълбичка на победителите. Губернаторът му пожела успех в покоряването на Летните игри в САЩ. Момчето получи подаръци и от община Хасково.

Движението Спешъл Олимпикс е основавано през 1968 с идеята да организира игри за хора с увреждания, да дава на състезателите едно незабравимо преживяване, да работи в сферите на спорта, здравето, образованието и създаването на общности.

Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Лос Анджелис са от 21 юли до 2 август. Очакват се 177 делегации от целия свят, 7 000 атлети и 3 000 треньори, 30 000 доброволци, 5 000 почетни гости и над 500 000 зрители.

Тодор Кръшков

Маратонки и спортен екип от областния управител
Лека тренировка

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини