От х:

Днес в x:

Четвърти ден търсят 17-годишен младеж, скочил в Струма

Екипи на полицията, пожарната и водолази вече четвърто денонощие издирват 17-годишен младеж, който на 11 април скочил от мост в река Струма край село Копиловци.

17-годишният Едмонд Белюли е ученик в Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт в Кюстендил, съобщиха БНР и Дарик радио.

Той е бил с компания, когато в късния следобяд в събота се хванал на бас, че ще скочи от моста над реката. След като не излязъл, приятелите му подали сигнал на тел.112.  

Тази сутрин в издирването се е включила и група от трима водолази, пристигнала специално от Пловдив, съобщи говорителят на областната дирекция на МВР в Кюстендил Катя Табачка. 

В района, където стана инцидентът и по протежението на реката, има медицински екипи, както и на полицията и пожарната. 

Кметът на Копиловци Людмила Пухова, която четвърто денонощие е сред хората, които претърсват района по реката, каза, че снощи валял дъжд и Струма е придошла още повече, нивото на водите е над 2 метра, което затруднява работата на екипите. 

Спасителите са обходили два пъти трасето от село Копиловци, където стана инцидента до село Четирци, но без резултат. Едмонд е скочил в Струма само по бански костюм и обувки, но не е открито нищо, нито банския, нито обувките на момчето. 

"За съжаление реката е много буйна, много мътна. Водолазите, които работят днес преценяват къде могат да се гмуркат. Операцията се провежда с лодки, участват и наши спасителни екипи,претърсват се и двата бряга, използват се бинокли. Акцията ще продължи до края на светлата част на деня и ако няма резултат и утре, и така до откриване на човека", каза директорът на Областна дирекция пожарна безопасност и защита на населението комисар Гроздан Христов. 

Ако до утре няма резултат от издирването ще се включат в претърсването на реката и спасители от Благоевград. 

"Все едно търсим игла в купа сено. За съжаление, много малка е вероятността да е оцеляло момчето. Температурата на водата е 4-5 градуса. Има вирове и ями от 2- 4 метра. Шефът на водолазите познава добре реката, но е скептичен относно тяхната дейност, предвид голямата скорост на водата и водовъртежите, където се очаква да се намери тялото", каза още комисар Христов. 

Ангажирани са и кметове на населени места и доброволци, но те могат да гледат за следи само по двата бряга.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини