От х:

Днес в x:

Йордан Лечков осъди държавата за 20 000 лв.

Футболната легенда и бивш кмет на Сливен Йордан Лечков осъди държавата за 20 000 лева и поиска прокурорът Пламен Трифонов да плати обезщетението.
Окръжният съд в Сливен осъди прокуратурата да плати 20 000 лева обезщетение за нанесени неимуществени вреди на бившия кмет след като беше оправдан по обвинението, че като кмет на Сливен е ощетил общината с над 670 000 лева.

За съжаление, няма да плаща държавата и прокуратурата, а всички ние като данъкоплатци,коментира футболната легенда в ефира на Нова телевизия и обяви, че ще обаче обжалва решението, защото сумата е малка за причинените му вреди.

Лечков, който в момента е вицепрезидент на Българския футболен съюз, заведе дело по Закона за отговорност на държавата за нанесени щети на граждани, а искът му беше за над 550 000 лева с лихвите. Причината за иска беше обвинението към бившия футболист, че като кмет на Сливен е ощетил общината с над 671 000 лева. 

В средата на март той беше окончателно оправдан от Върховния касационен съд.

От своя страна, Йордан Лечков заведе 6 дела срещу държавното обвинение. Всички искове срещу държавата са за над 500 000 лева.

Пламен Трифонов е прокурорът, който бе ангажиран с делата срещу Лечков, когато той бе кмет на Сливен. 

Според футболната легенда именно обвинителят трябва да плати обезщетението, а не данъкоплатците. Затова и бившият футболист предлага тази мярка да бъде част от новата съдебна реформа.

"Някой трябва да се научи да носи отговорност, не всички ние да плащаме", категоричен е Йордан Лечков. Този човек сега си мишкува, недоволен е Йордан Лечков.

През май 2013 г. Пловдивският апелативен съд оправда бившия кмет по делото за водопровода в града и че е оказал принуда върху шефа на териториалното звено на НАП в Сливен. Лечков обжалваше присъда на Старозагорския окръжен съд от две години лишаване от свобода и забрана да заема кметски пост 3 г. Лечков бе обвинен, че е сключил неизгодна сделка и е оскъпил с 571 783 лв. ремонтните дейности за реконструкцията на водопроводната мрежа в кв. "Дружба" в града. 

По друго дело - за престъпления по служба с цел облага в полза на други лица, той получи условна присъда. По този съдебен процес Лечков бе обвинен, че предоставил недвижими общински имоти за ползване от частни фирми в продължение на около 2 години, без за това да бъде проведен публичен търг и без заплащане на наем, с което 671 368,80.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини