От х:

Днес в x:

Полицията обяви Герман Костин за издирване у нас

Руснакът Герман Костин, когото МВР търси за разпит по случая с убийството на Ана Леонтиева и сина й Никита, е обявен за национално издирване, научи „Преса“. 

Столичната полиция е издала и постановление за принудителното му довеждане при разследващите. Това означава, че в момента, в който Костин мине границата и стъпи на българска територия, полицията незабавно ще бъде уведомена и той ще бъде отведен да дава показания. Смята се, че руснакът е от последните, видял живи майката и детето. Засега няма основание той да бъде обявен за международно издирване.

Не е ясно къде се намира в момента руснакът, нито пък дали ще се върне в България на 10 април, както самият той заяви в „Шоуто на Слави“ в сряда вечерта. В предаването Костин каза, че не бил търсен за разпити.

„Преса“ научи обаче, че дни след намирането на тялото на Никита в зеления куфар на 20 март полицаи са се свързали по телефона с Герман. Те са го поканили на разпит и той обещал да отиде, но не го направил.

Информация за местонахождението му няма и съпругата му Весела Вачева. Тя твърди, че няма връзка с него и са в процес на развод. Той обаче казва, че поддържа контакт с нея. И вчера „Преса“ се опита да се свърже с Вачева за подробности. С есемеси тя обясни, че от 10 февруари до 1 април мъжът й не е бил в България. По думите й лесно можело да се провери, че сутринта на 10 февруари той е заминал от летище София за Истанбул. Имала и копия от самолетни билети. На въпрос това означава ли, че от 1 април той е у нас, тя отговори: „Предполагам, нямам връзка с него.“

„Не се крия от никого“, заяви пък по скайп Герман Костин в „Шоуто на Слави“. „Никой не ме е търсил, не мога да разбера, медиите ли ме разследват или следователите“, добави руснакът. Той обяви още, че се е обаждал на 5-6 български вестника да даде интервю, никой не проявил интерес. От две седмици „Преса“ без успех прави опити да го открие по телефона. Поканихме го за коментар и чрез съпругата му.

Чужденецът твърди още, че е напуснал страната на 10 февруари и не се е връщал. Имал билет за София за 10 април, но не каза дали днес ще кацне у нас. Костин добави, че се е свързал с руската прокуратура, но те нямали въпроси към него.

Източник: http://presa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини