От х:

Днес в x:

Нова абитуриентска мода в САЩ - екстравагантна покана за бала (видео)

Един начин да накарате някого да ви придружи на абитуриенския ви бал, е като просто го попитате. От финансова гледна точка няма да ви струва нищо. Но днес на мода поне в САЩ са далеч по-екстравагантните предложения, а според проведено изследване те струват средно 324 долара.

Проучването е било проведено от Visa, то включвало интервюта с няколокостотин американски семейства и няма претенциите да е представително за страната. Но дори и така хвърля светлина върху това колко ще похарчат тийнейджърите и семействата им за годишния бал.

Според изследването тази година се очаква разходите да са с 6% по-ниски. Вместо похарчените средно 978 долара за дрехи, наемане на лимузини, билети, цветя, снимки, вечеря през миналата година, сега родителите ще похарчат само 919 долара.

Очаква се тази година семействата на тийнейджърите да покрият повече от разходите за бала - от 56% през миналта година, процентът през тази е нараснал на 73. Установено е, че семействата с годишен доход под 25 000 долара ще похарчат средно около 1 393 долара за бала, докато по-заможните с доходи от над 50 000 годишно ще похарчат средно едва 799 долара.

Тенденцията сега е 1/3 от всички разходи по абитуриентския бал да са свързани с предложението за придружаване. То може да включва картичка от Tiffany, придружена с бижу, предложение изписано в небето или направено от училищния хор.

Според изследването семействата, които ще похарчат най-много за абитуриентските балове живеят в североизточните щати, а тези готови на най-малко разходи- в Средния Запад.

Семействата от североизтока ще похарчат средно 738 долара за бала и 431 долара за предложение, общо 1 169, в сравнение с 596-те долара за бал и 342 за предложение на тези от Запада.

Разходите на семействата от Юга ще са общо 849 долара - 544 за бал и 305 за предложение.

Семействата от Средния Запад ще похарчат 515 долара за бала и 218 долара за предложение или общо 733 долара.

Вижте във видеото как тийнеджърите правят предложения на дамите си за бала.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини