От х:

Днес в x:

Майката на „детето от куфара“ продала имот зад граница преди убийствата

МВР разполага с информация, че рускинята Анна Леонтиева е продала свой имот в Севернокипърската турска република, преди да се установи в София, научи „Преса“. Криминалистите допускат, че това може да е апартаментът, който по-рано тя е купила със съпруга си д-р Вадим Плотников, но след развода им е останал за нея.

Преди дни пред руски медии Герман Костин, който се издирва за разпити за убийствата на Анна и сина й Никита (5 г.), спомена, че жената е имала 120 000 английски лири. Много е възможно парите, за които той говори, да са точно от сделката с имота. Руснакът дори намекна, че целта на убиеца е била да прибере сумата. Българската полиция чака официално потвърждение дали е имало продажба зад граница и каква сума е получила рускинята.

Нашите служби нямат данни за дългове на жената. Те обаче подозират, че подхвърлената хипотеза на Костин за убийство с цел грабеж е за отклоняване на вниманието от него. Полицията вече опроверга руснака, че за смърт­та на майката и детето се издирва мъж от кавказка националност. Лъжа излезе и твърдението му, че в края на миналата седмица е бил в руското посолство в Истанбул. Руснакът може и да е бил в турския град, но не е посещавал дипломатическата мисия.

Също така нямало категорични данни, че по време на убийството на Никита Герман Костин вече е бил извън България. За руснака има издадено постановление за принудително довеждане в полицията. Неговото местонахождение още не е установено.

В България се очаква да пристигнат бащата на Никита и майката на Анна за разпознаване на двете тела и за показания.

Източник: http://presa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини