От х:

Днес в x:

Шофьорът на камиона-убиец във Върбица го карал за пръв път

Шофьорът на камиона-убиец от Върбица е карал за пръв път превозното средство и най-вероятно не е познавал възможностите му.
Чувствате ли се като бели робини, зададоха въпрос от Нова телевизия на една от оцелелите жени - Ина. Да, каза първо тя, а после се поправи, че не разбира въпроса. Жената сподели, че гледа малко бебе и ѝ трябват пари, но вече няма да се качва повече на камион. Всяка година ходехме и досега такова нещо не се е случвало, добави жената.
Оказа се, че все още пари на работниците не са давани. Хората са отишли да берат билки, като обикновено по-млади били вземани на тази работа, обясни жената. Като гълъби се разлетяхме – събудих се 15 минути след катастрофата и всички бяхме един като друг.
Според информацията тези жени и мъже получават по 5-6-7 лева на ден за бране на билки. Ина каза още, че масово от Върбица хората ходят в Холандия. И аз ходя, продавам вестници, но като имам сега бебе, не можах да ида, добави жената.
Трагедията с преобърнатото превозно средство стана в събота вечерта (4 април). Убита беше една жена, друга е в кома. 27 души пък бяха ранени.
Върбишкия проход е затворен, защото има свлачище. Не се знае откъде е идвал камиона и дали не е минал през загражденията на Върбишкия проход. Каросерията му обаче е пълна с отсечени съчки дървета. На около 15 метра надолу в клисурата се е разпилял багажа на хората, пътували в камиона.
Във Върбица официално регистрираната безработица е 57%.

Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини