От х:

Днес в x:

Психясал бивш митничар закла баща си и кучето

32-годишния мъж заклал баща си

Бившият митничар Теодор Сараколев е вероятният извършител на бруталното убийство на баща му Георги, извършено вчера в дома им на улица Захари Стоянов в Любимец. 66-годишният мъж бил заклан като добитък с многобройни мушкащи и посичащи удари по главата и тялото. В опит да опази стопанина си, на помощ се притекло и домашното куче, което също било заклано. Касапницата е била открита от шурея на жертвата, който дошъл да го навести от Свиленград по обед. Открил почти накълцания труп и синът до него. Теодор Сараколев усърдно миел оплисканите с кръв стени и под на фамилната къща, но въпреки усилията му следи имало навсякъде. Вероятно в опит да се измъкне от развилнелия се убиец, бащата е бягал от стая в стая. Пристигналата незабавно полиция установила също, че Теодор Сараколев горил дрехите на жертвата и други неща, оплискани в кръв.

32-годишният мъж не е дал смислени отговори на отправените му въпроси. Бързо се разбрало, че страда от тежко психично заболяване, заради което преди две години бил уволнен от митница Свиленград. Теодор Сараколев имал тежка форма на параноидна шизофрения. Заболелите страдат от мания за преследване, имат звукови и визуални халюцинации и проявяват необуздана агресия. Характерното е, че я насочват най-вече към членове на семейството. Вероятно младият мъж е пропуснал лекарствата си и е изпаднал в криза, която отприщила яростта му, коментираха източници от разследването, пожелали анонимност. Синът живеел само с баща си в семейната къща, след като наскоро починала майка му. Нямало кой да му въздейства и успокои. Теодор Сараколев е отведен в центъра за психично здраве в Болярово, където е под наблюдението на специалисти.

Тялото на жертвата е откарано за аутопсия в хасковската Съдебна медицина. Образувано е досъдебно производство по член 115 от НК. Параграфът визира умишлено убийство с лишаване от свобода от 10 до 20 години. Освен ако извършителят, разбира се, не е невменяем.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини