От х:

Днес в x:

Наливат до 200 000 лв. в димитровградската болница, оптимизацията отпада

До 200 000 лв. отново ще бъдат използвани за погасяване на задълженията на МБАЛ "Св.Екатерина", реши ОбС

До 200 000 лв. от бюджета на Община Димитровград да бъдат отделени за погасяване на задълженията на МБАЛ "Св.Екатерина" към НАП, реши на днешното си заседание Общинският съвет.

Парите да бъдат възстановени от Общината след сключване на договор за банков кредит, бе записано в решението на местния парламент. Предложението на зам.председателя на ОбС Димитър Петров бе одобрено с гласовете на 27 съветници, 1 гласува "въздължал се".

Още една докладна, касаеща оптимизацията на тукашното здравно заведение бе дискутирана на сесията днес. Става дума за предложението на групата на БСП за разместване на отделения и на кабинети на Медицинския център. Среща по темата се проведе в началото на тази седмица, припомня Dimitrovgrad.bgvesti.net.

Докладната бе оттеглена от председателя на групата Сашо Спасов, като преди това той подчерта, че предложението е предизвикало раздвижване в медицинските среди в Димитровград и е постигната целта - да предизвика дискусия по темата за болницата.

Докладната за оптимизация на болницата и Медицинския център бе оттеглена на днешната сесия

Според кмета Иво Димов, взле думата при обсъждането, правилно е оттеглянето на предложението на групата на БСП. Димов заяви, че идната седмица ще инициира дискусия между общопрактикуващи лекари, болнична и доболнична помощ, където да се чуят всички гледни точки, свързани с бъдещето на здравеопазването в Димитровград.

В залата градоначалникът съобщи още, че вчера е бил подписан договор между Здравното министерство и димитровградската болница, на която са отпуснати 120 000 лв финансова помощ по проглама, в която Общината попада за пръв път. Преди седмици Димов проведе разговори със здравния министър, а сумата която се очакваше да получи МБАЛ бе между 50 и 120 000 лв.

Кметът Иво димов съобщи на сесията, че е подписан договора между Министерството на Здравеопазването и МБАЛ, която получана 120 000 лв.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини