От х:

Днес в x:

13 °C

Данъчните влизат в час, 800 ученици влизат при данъчните

Данъчните ще станат учители и ще преподават колко важно е да се пази касовата бележка

През втория учебен срок служители на НАП Хасково ще влязат в часовете в 7 хасковски училища за да разясняват колко е важно учениците да си пазят касовите бележки. Проектът под надслов „Парола касова бележка“ цели да насърчи младото поколение да си търси и отстоява правата на потребители. За да ги насърчи да почнат още отсега, от данъчното организирали игра, в която учениците се регистрират във Фейсбук страницата на Приходната агенция с касова бележка получена същия месец. Чрез томбола участникът може да спечели два таблета, два фотоапарата и една конзола за Плейстейшън, независимо от стойността на покупката си за която са получили касовия си бон. Към момента 800 хасковски ученици вече са се регистрирали в играта на НАП. Могат да участват само и единствено ученици, от 1 до 12 клас. Започващата идната седмица разяснителна кампания по училищата обаче ще обхваща само школниците от 9-ти до 12-ти клас.

Бирниците ще посетят Езиковата гимназия „Проф.д-р Асен Златаров“, Природо–математическата, професионалните гимназии по дървообработване, автотранспорт, текстил, както и Финансово–стопанската „Атанас Буров“.
Това е втората част от проекта на данъчните с училищата. Първи епизод от данъчното ограмотяване на младото поколение бе през 2013-та година. Тогава 100 лектора от цялата страна посетиха близо 100 училища и запознаха децата в тях с необходимостта от плащане на данъци и осигуровки, вредите от сивата икономика и рисковете при неплащане на здравни осигуровки.
Подробности за играта с касови бележки и нейните награди могат да се прочетат във фен страницата на проекта „Влез в час с данъците“ във Facebook.
Колкото повече касови бележки „запише“ даден участник, толкова по-голям е шансът му за спечелване на някоя от наградите. Досега са регистрирани над 96 000 фискални бола от цялата страна. Инициатива „Парола: Касова бележка“ продължава почти до 31 май, а носители на НАП–посланието са лица от сериала „Революция Z“.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 09.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Физическата ви и психическа форма се нуждаят от повече внимание. Погрижете се да си осигурите правилното лечение, от това ще зависи бързото ви възстановяване. С реални шансове сте да успеете в едно начинание, ако не бъдете прекомерно настоятелни и изберете подходящия момент, в който да се намесите или оттеглите.
09 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Старайте се на работното място, по работата ви ще съдят за вас и от нея ще зависи представянето ви.Избягвайте конфликтите, без да ги търсите могат да провалят добрите ви намерения. Не скъпете помощта си, бъдете добри и помогнете на онзи, който я търси. Ако сте на почивка ще се насладите на спокойствие и приятни изживявания.
09 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще разполагате със себе си и няма да ви влияят външни фактори. Ако усетите, че емоциите вземат връх, навреме ги овладейте. Съсредоточете се върху своите си неща, те могат да ви предпазят от разногласия с околните. Ще ви потърсят за мнение, отнасящо се за бизнес, пътуване или уреждане на битов въпрос.
09 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Имате доста свободно време днес, но имате желанието да го ополозотворите по най-добрия начин. Ще сте най-доволни ако успеете да свършите дребна работа по дома в първата част от деня, и след това се отдадете на по-приятни занимания. Приятел ще ви предложи неща, върху което доста ще се замислите. Няма да сбъркате ако приемете предложението му.
09 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Гъвкавото ви поведение ще ви спести главоболия и ще ви осигури желаните резултати. Трудностите, които някои от вас имат с партньора си, ще ги преодолеете и ще заздравите връзката си. Спокойно ще се посветите на нещата, които са ви приятни. Погрижете се за уюта на дома си, като внесете повече настроение и хумор.
09 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Пред вас днес стоят много предизвикателства, от които зависят по-нататъшните ви професионални проекти. Бъдете умерени и едновременно с това преценявайте добре какви възможности ви се предлагат в настоящия момент Преодолявате пречки от административен характер, което ви отваря доста врати. Възползвайте се от обстоятелството, че имате повече опит.
09 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Взаимоотношения с чужденци, обща работа или личен ангажимент ще ви направят активни и добри. Запазете доброто си настроение и заради влиянието, което имате сред околните. По отношение на постигане на изгодни договорености е необходимо да продължите усилията си в тази насока.
09 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Многото задължения вече ви отегчават, въпреки отговорното ви отношение към тях. Оставете настрана задачите, които могат да бъдат отложени и помислете за почивката си. Повече от притесненията ви ще се окажат напразни, създавате излишно шум с тях. Нещата ще приключат по-скоро и безболезнено за всички.
09 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не хабете нервите си излишно и ще си спестите немалко усилия. Колега ще ви предостави информация, от която бихте могли да се възползвате за в бъдеще. Успявате да подобрите отношенията си с близък приятел, с когото сте имали противоречия напоследък. Не бъдете прекалено уверени в собствената си правота.
09 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не изпадайте в меланхолия, вдигнете поглед, опитайте се да не мислите само за любимия човек. Проблемите между вас няма да намалеят с безконечни анализи и самообвинения. Ако вие сте сгрешили с нещо намерете сили да поискате прошка. Съсредоточете се в работата си и оживете скучната атмосфера там.
09 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Приближавате се към отдавна преследвани резултати. Дългоочаквани приходи най-после компенсират времето и усилията ви напоследък. Бъдете внимателни в отношенията си с човек, който ще се опита да използва благоразположеността ви. Не се поддавайте на провокации и днес стеснете кръга си на общуване.
09 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Новостите в живота ви ще ви направят по-уравновесени и приветливи. Ще срещнете повече разбиране и съпричастност към идеите си, подходът ви ще се промени и ще подобрите отношението си към света, като цяло. Пилеенето на време и енергия не е по ваш вкус, ще съумеете да извлечете полза от добронамереното отношение на другите към вас самите.
09 мар 2021
Последни новини