От х:

Днес в x:

Данъчните влизат в час, 800 ученици влизат при данъчните

Данъчните ще станат учители и ще преподават колко важно е да се пази касовата бележка

През втория учебен срок служители на НАП Хасково ще влязат в часовете в 7 хасковски училища за да разясняват колко е важно учениците да си пазят касовите бележки. Проектът под надслов „Парола касова бележка“ цели да насърчи младото поколение да си търси и отстоява правата на потребители. За да ги насърчи да почнат още отсега, от данъчното организирали игра, в която учениците се регистрират във Фейсбук страницата на Приходната агенция с касова бележка получена същия месец. Чрез томбола участникът може да спечели два таблета, два фотоапарата и една конзола за Плейстейшън, независимо от стойността на покупката си за която са получили касовия си бон. Към момента 800 хасковски ученици вече са се регистрирали в играта на НАП. Могат да участват само и единствено ученици, от 1 до 12 клас. Започващата идната седмица разяснителна кампания по училищата обаче ще обхваща само школниците от 9-ти до 12-ти клас.

Бирниците ще посетят Езиковата гимназия „Проф.д-р Асен Златаров“, Природо–математическата, професионалните гимназии по дървообработване, автотранспорт, текстил, както и Финансово–стопанската „Атанас Буров“.
Това е втората част от проекта на данъчните с училищата. Първи епизод от данъчното ограмотяване на младото поколение бе през 2013-та година. Тогава 100 лектора от цялата страна посетиха близо 100 училища и запознаха децата в тях с необходимостта от плащане на данъци и осигуровки, вредите от сивата икономика и рисковете при неплащане на здравни осигуровки.
Подробности за играта с касови бележки и нейните награди могат да се прочетат във фен страницата на проекта „Влез в час с данъците“ във Facebook.
Колкото повече касови бележки „запише“ даден участник, толкова по-голям е шансът му за спечелване на някоя от наградите. Досега са регистрирани над 96 000 фискални бола от цялата страна. Инициатива „Парола: Касова бележка“ продължава почти до 31 май, а носители на НАП–посланието са лица от сериала „Революция Z“.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини