От х:

Днес в x:

Гайдарски: Цялата ВМА знаеше за частната клиника

Бившият министър на здравеопазването Радослав Гайдарски заяви в ефира на бТВ, че "цялата Военно медицинска академия знаеше за частната клиника." Според него за случая е сигнализирано многократно, но новото е, че разходите за клиниката по дерматология са били за сметка на ВМА, а приходите от дейността й са отивали в частни джобове.

"Не мога да говоря за политически чадър, но много хора са знаели и е сигнализирано. Ако това се докаже, не става въпрос да се накаже само Стоян Тонев, а по веригата от Министерство на отбраната. Защото да източиш 12 милиона за една единствена клиника в болницата, да се иска само оставка е малко", каза още Гайдарски, Той призна, че е приятел с ген. Стоян Тонев, но не може да каже дали е корумпиран.

Бившият здравен министър каза, че трябва да се види къде отива разликата между разходи и приходи от клиниката, защото това са "10-12 милиона държавна пара".

Той твърди, че във времето, в което е бил министър, ВМА не е имала никакви задължения, а проблемите в лечебното заведение са започнали през 2009 година. Гайдарски обясни, че министърът на здравеопазването няма отношение към финансовите и административните дела на ВМА, тъй като те се контролирали от подчинени на Министерството на отбраната структури.

Вчера стана ясно пък, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е свалил политическото си доверие от шефа на здравната комисия в парламента ген. Стоян Тонев. Повод са публичните обвинения към Тонев за злоупотреби като директор на ВМА. Това съобщиха за "Стандарт" източници от ръководството на партията след заседание на Изпълнителната й комисия.
Копирано от standartnews.com

Източник: http://www.standartnews.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини