От х:

Днес в x:

Шефът на ”Криминална полиция” подаде оставка

Директорът на "Криминална полиция" Константин Титянов е подал рапорт за напускане, съобщи БНР, като се позова на свои източници.
Титянов беше назначен на този пост след приемането на Закона за МВР от предишното Народно събрание и обособяването на две отделни дирекции - "Криминална полиция" и "Охранителна полиция".

Според поправките в новия закон, приет от сегашния парламент обаче, двете дирекции отново се сливат в "Национална полиция". За момента не е ясно името на новия началник на Националната полиция, но е възможно това да е Тодор Гребенаров, който сега оглавява Охранителна полиция.

Засега няма официално съобщение на МВР за оставката на Титянов, който е бивш шеф на полицията в Благоевград.

Все още се решава съдбата на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров. Наскоро премиерът Бойко Борисов заяви, че не вижда причина той и шефът на ДАНС да бъдат сменяни, защото щели да го обвинят в чистка. Освен това Лазаров се стараел много и ако преди е правил грешки, то това било по заповед на политическото ръководство на МВР.

Президентът Росен Плевнелиев обаче беше категоричен, че трябва да има рокади и в МВР, и в ДАНС, защото спецслужбите не работят добре.

В същото време излезе нова информация за Лазаров. Миналата седмица бившият шеф на бургаската полиция Милен Димитров разказа пред парламентарната комисия по вътрешен ред, че преди време е докладвал на главния секретар за странностите около скандалната разработка „Червеи”, но той заявил само: „Продължавай да изпълняваш това, което министърът е наредил”.

Самият Светлозар Лазаров заяви, че постът за него не е самоцел, макар че след убийството на командос при акция "Лясковец" той не пое отговорност и не подаде оставка.

Преди дни се разбра, че шефът на отдел "Криминална полиция" в Главна дирекция "Криминална полиция" Атанас Илков е уволнен дисциплинарно заради случая. Мотивът е, че подвел Лазаров, че стрелецът Петко Петков е опасен.

Главният секретар обаче заяви, че е изненадан от това решение.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини