От х:

Днес в x:

6 неща, които могат да провалят бъдещето ви

Всички ние имаме мечти за бъдещето си, които ни се ще да видим като реалност. Страхотно е да гледаме на живота от към хубавата перспектива, подобно на децата, но нещата се променят с напредване на възрастта. По пътя си хората срещат доста разочарования и понякога точно те им отнемат страстта към преследването на тези мечти.

Най-често има 6 неща, които ни възпират наистина да се борим да реализираме желанията си. Ето ги и тях:

1. Липса на подкрепа

Невероятно е това, което човек може да постигне, ако има кой да му подаде ръка. Ако намерите правилните хора, които да ви подкрепят по пътя ви, вие определено можете да постигнете повече, отколкото ако се борите сами и на сляпо. Менторите, наставниците, верните съпрузи и приятели, любящите родители – ако някой от тези хора липсва в живота ви, вие сте в губеща позиция. Най-близкият кръг на човек може да определи успеха му, ако в него има хора, които могат да му помогнат, да го подкрепят в даден момент, да го мотивират – в друг и т. н.

2. Липса на умение за прошка

Хората, които изпитват омраза и завист и които не могат да прощават на другите, сами вредят на себе си. Те често влизат в утрешния ден с негативни емоции. Човек трябва да бъде снизходителен и широко-скроен, а не да таи горчивина в душата си. Хората, които не могат да прощават грешките на другите, обикновено не признават и успеха им и така имат навика да омаловажават великите неща в живота си.

3. Липса на благодарност

Ако човек не може да изпитва благодарност, той може да съсипе всеки един ценен дар в живота си. Поради тази причина, често неблагодарните хора не спазват и собствените си обещания към другите – те просто са неспособни да насърчават доброто у хората, а и в собствения си живот.

4. Живот в минало и бъдеще, но не и в настояще

Ако човек не може да отвори сетивата си за това, което му се случва днес и сега, той пропуска ценни мигове от своя живот. Много често хората насочват вниманието си към своето бъдеще или мислят за своето минало и така дори не разбират, че са в очакване на нещо, което вече се е случило. Например да чакате възможност да си намерите нови приятели, докато сте заобиколени от много верни хора. Да искате по-добре платена работа, но да не оценявате, че сега сте щастливи на работното си място и т. н.

5. Пасивно поведение

Много хора не се грижат за себе си достатъчно и така не успяват да спазят обещанията, които сами са дали на себе си. Те не инвестират пари в образованието си, не инвестират време в близките си, не инвестират енергия в това да променят нещата, които не им харесват в тях самите, а и в заобикалящия ги свят. Просто те си стоят пасивно и чакат всичко да им се случи от само себе си.

6. Страх

Определено най-основното нещо, което може да съсипе бъдещето ви е страхът. Страх от вземане на погрешно решение. Страх от вземането на правилно решение. Хората, които се страхуват са в плен на собствената си личност. Те ценят прекалено много своята безопасност и искат всичко в живота им да бъде под контрол, но мечтите искат вдъхновение, а не страх, опасения и контрол.

Източник: tialoto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини