От х:

Днес в x:

Управляващи: Бюджет`2015 е на стабилността. Опозиция: Не, предизборен е

Като предизборен бе определен тазгодишния бюджет от опозиционните съветници в Асеновград. Председателят на групата на ПП ГЕРБ Костадин Яков разкритикува и бюджета, и капиталовата програма. Сред нещата, на които той се възпротиви, бе фактът, че някои населени места ще разполагат с повече пари за текущи ремонти от други. В случая - Долни Воден и Тополово. Кметът Емил Караиванов пък отвърна, че отсрещната страна много рано е започнала подготовката за изборите, както и че този бюджет ще даде възможност на следващия градоначалник да работи нормално: "Бюджетът е предизборен? То и вашето изказване е предизборно. Не съм заложил неща, които са неизпълними, които да доведат общината до фалит или нещо друго. Както и да се казва следващият кмет, дали Емил Караиванов или някой друг, той ще работи спокойно и ще има поставени условия за по-нататъшно развитие на общината."

Бюджет`2015 Караиванов определи като такъв на стабилността. "Нямало големи обекти? Какъв по-голям обект от това, че инфраструктурата в града беше в окаяно състояние като цяло, а с бюджетите през последните 2 години ние поставяме основата на това тя да се подобри", подчерта той.

По време на дебатите не липсваха и шеговито-иронични откровения, като например това кой е платил такса за кучето си и кой не. Поводът бе питане на съветника от СДС Атанас Ников защо при приход от поне 1500 лева в хазната са влезли малко над 900 лева. "Нали разбирате, че за да проверявам в кое жилище има домашни любимци и дали таксите им са платени, ще ми трябва прокурорско разрешение. Аз лично съм платил таксата за моето куче", репликира от трибуната градоначалникът. "Аз пък си признавам, че съм един от тези, които не са си платили таксата", контрира съветникът от ГЕРБ Ангел Димитров, изправил се иначе пред колегите си по съвсем различна тема и питане.

Представителните разходи на общинската администрация и ОбС - по 25 000 лева за всяка от двете местни власти, не бяха сред обсъжданите от старейшините въпроси.

В крайна сметка бюджетът (близо 37,5 млн. лв.) бе приет с 21 гласа "за", трима гласуваха против, а 8 се възържаха.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини