От х:

Днес в x:

"Не на войната!" Неделен протест пред президенството

„Не на войната! Да на мира!", обяви неделен протест пред Президентството, на който участват близо 100 души.

Националистите от „Атака" обединиха позиции и усилия с няколко неправителствени организации и „Фейсбук" групи и обявиха под прозорците на държавния глава, че искатреферендум за членството ни в НАТО и ЕС.

„Да не се навеждаме повече пред Америка!", поискаха демонстрантите, като изразиха притесненията си, че Българиявече е въвлечена във войната в Украйна.

Не желаем да сме включени в тайни сделки, нито българи да умират за чужди интереси", заявиха от „Атака". По думите на националистите страната ни трябва да спре да бъде „слуга на агресорите САЩ и НАТО".

„Далаверите и техниката им вън!", прокламират от „Атака", като насъбралите се демонстранти посрещнаха призива с възгласи „Оставка на Росен Плевнелиев!".

Според протестиращите страната ни трябва да каже твърдо „не" на чуждите войски у нас и да подкрепи българите в Украйна, които са станали обект на агресия при незаконно сваляне на правителството с участието на ЕС.

Понесли знамена и плакати, с призивите „Варварските американски бази вън от България!" и „Стоп на убийствата!", демонстрантите ще повторят исканията си и пред Народното събрание.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини