От х:

Днес в x:

Шефът на СДВР и още полицаи засегнати със сачми от стрелеца

Няколко полицаи, включително шефът на СДВР, са засегнати от сачми при акцията срещу стрелеца от кв. "Горна баня", съобщи вътрешният министър Веселин Вучков.
Пред журналисти в парламента той уточни, че служителите на реда не са пострадали сериозно, предаде БТА.

"Имат съвсем леки драскотини от сачмите. Трудно е да се каже, че са ранени. Преминали са преглед от лекар и след това са поели служебните си задължения", добави Вучков.

Драмата започна снощи около 19.30 часа, след като 35-годишният Лъчезар, болен от шизофрения, се скарал със свои съседи. След това взел газов пистолет, преправен да стреля със сачми, качил се на покрива и открил стрелба по къщата на съседите си, а след това и по пристигналите полицаи. След 11 часа опити за преговори, младият мъж скочи от покрива. Той е откаран в МВР-болница със счупен нос и глезен.

Вътрешният министър посочи, че сравнително рано е било установено какво е "оръжието" на стрелеца. Според Вучков снощи се е подходило по-професионално отколкото при специализираната акция в Лясковец, при която загина полицай.

Оценката на вътрешния министър е, че операцията в кв. "Горна баня" е проведена законосъобразно.

"Не съм правил никакъв опит да се намесвам, единствено помолих директора да действа стриктно съобразно нормите на Закона за МВР, да се употребява сила, оръжие и помощни средства само в случаите на абсолютна необходимост", добави Веселин Вучков.

Той информира, че няма опасност за живота на 35-годишния Лъчезар. Той е освидетелстван и е имал незаконно оръжие.

"Вероятно трябва да се потърси начин такива хора, които са в очевидно болестно състояние, да бъдат поне от време на време в изолация от обществото, за да не поставят в риск здравето и живота на съседите, оказа се и на полицаите", коментира вътрешният министър.

Според Вучков, ако нормите в Закона за здравето не са достатъчно добри, трябва да се променят.

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Не
    неопитомен
    1 0
    14:23, 23 яну 2015
    То остава и сериозно да пострадат. А бе тъпи началници как ще допуснете дори и драскотини?. Вие не сте на себе си вече. В най демократичната страна това нямаше да се допусне. От снощи този гад ви разиграва. За какво сте учили?. Хвърляйте дипломите си и МОТИКОН НА РАМОН И В ТЕКЕЗЕСОН.
  • 2
    Фр
    фредрих 2
    0 0
    19:20, 23 яну 2015
    Бил на покрива и заплашвал да скочи ---Да уточним човек който е решил да се самоубие той не шуми просто го прави а тоя прави цирк и нашите хорица мвр пожарна и тн участвуват в цирка Абе оставете го да скочи и се пребие --едно говедо ще е по малко в скапаната държава
Последни новини