От х:

Днес в x:

Пускат още две езера в парк "П.Пенев", "Марица" и "Вапцаров" чакат обновяване с евросредства

Възстановяване на още две езера в парк "П.Пенев" предвиждат тази година от Общината, снимка -архив

Средства за възстановяване на още две езера в емблематичният за Димитровград парк "Пеньо Пенев" е предвидила Община Димитровград тази година. Поетапно във времето ще се пускат и останалите изкуствени водни площи в парка, според възможностите, коментира Иво Димов. Ремонтирани са местата, където е имало пропуски в системата за водоснабдяване на езерата.

През 2015 година ще бъдат осигурени и повече работници, поддържащи парк "П.Пенев". По думите на Димов, в годините тази зона за отдих е била занемарена.

Кметът припомни, че помпите, доставящи вода на езерата са били поправени преди две години а миналата година от много време насам са пуснати първите две езера.

На обществено обсъждане в зала "Гросето" градоначалникът коментира защо няма подготвен проект за обновяване на парк "П.Пенев".

Той е уникален парк, но той не може да бъде подобрен в рамките на проектите за интегрирана градска среда, защото попада извън регулацията на града, каза кметът.

Мащабен проект предвижда ремонт на парк "Вапцаров", включително и зоокъта

По отношение на парк "Вапцаров" ремонт е предвиден по един от проектите, които снощи бяха представени в зала "Гросето". Ако бъдат осигурени пари по Европейски програми, заложено е изграждане или възстановяване на зони за отдих - детски площадки, пешеходни алеи и такива за разходка на домашни животни, велоалеи.

Тук се предвижда и ремонт на зоокъта, както и да се възстанови летния театър, каскадния фонтан и изкуственото езеро. Планувано е още обновяване на пейките, енергоспестяващо осветление, напоителни системи и поставяне на видеонаблюдение. В тази разработка е заложена направата на санитарни възли, както и спортна площадка на открито, включително и за хора с увреждания.

Парк Марица

Третият голям парк в Димитровград - "Марица" разполага с готов проект за ремонт и реконструкция, който е от предходния мандат, поясниха от Общината. И за неговото обновяване ще се чака отварянето на мерките от новия програмен период.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Го
    Гост
    21 -1
    14:18, 14 яну 2015
    Ще бъде много хубаво ако успеят да възстановят тези хубави паркове. Нека децата ни ги видят в цялата им прелест както са били някога. Последния път когато ходихме пролетта Пеньо Пенев беше доста занемарен и езерата бяха празни. Дано отново ги пуснат.
    А ако възтановят Вапцаров максимално близко до първоначалния му вид лятната сцена, фонтаните и езерото ще е страхотно и пълно с хора, не че и сега няма.
    Дано стане.
  • 2
    Az
    az_1421270028
    6 -7
    23:09, 14 яну 2015
    Когато Стефан Димитров беше кмет парковете светеха от красота и чистота. А сега всичко е занемарено за съжаление... Няма какво да коментира господин Димов......
  • 3
    55
    5587
    1 0
    22:03, 15 яну 2015
    cistota nezawisi ot koi kmet e nawlast a ot samite nas xorata zawisi kolko ni e kulturata za opazwane na cistotata
Последни новини