От х:

Днес в x:

6 °C

Ураган продуха Хасково, чака се дъжд и сняг

Духането понякога поставя в неудобно положение

Свиреп вятър с над ураганни стойности нападна Хасково от около 2 часа тази сутрин и вече изпотроши прозорци и остъклени врати, издуха пранета и разкъса кабели. Към момента няма яснота дали има счупени дървета и литнали, но нищо чудно да е така предвид скоростта на вятъра. Той ни брули постоянно със 17 м/с, а от време на време пулсациите стигат до 20-24 м/с. И двете скорости превишават разрешените в градски условия,61 км/ч и 86.400 км/ ч, и съответно правят най-много бели точно в населените места. Преди няколко години вятър със скорост 25 м/с издуха покрива на бившата Автошкола.

Силният северозападен вятър ще бъде допълнен от неприятен ситен дъжд, който ще вали почти през целия ден. Интензитетът ту ще се засилва ту ще намалява, но очакванията са към втората половина на деня да ръсне и малко сняг. Резултатът ще е една хубава киша, която до утре може да не оцелее заради очакваните високи температури. Макар че ще ни е студено днес, термометрите няма да слязат под 3 градуса, а утре се очакват 7-8° плюс слънце.

Няма въведени ограничения за движение по пътищата на Хасковско, но в страната има рискови пътни участъци, предупреждават от АПИ. Ето и въведените от тях ограничения


АМ „Тракия”: област Стара Загора: Временно е ограничено движението в изпреварващата лента при км 169+850 на АМ, „Тракия“, в посока София, поради извършване на ремонтни дейности на предпазни огради (мантинели) в средната разделителна ивица. Водачите на моторни превозни средства да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация в участъка.
АМ „Хемус”: област София: При благоприятни атмосфери условия в светлата част на деня се извършват аварийни ремонтни работи на предпазни огради (мантинели) от км 20 /п.в.” Витинска река”/ до км 40 /пътен възел „Ботевград”/. Водачите на моторни превозни средства да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация в участъка.
АМ „Люлин”: област София: В дясната тръба на първи тунел в посока София - Перник движението са пренасочва от активната лента в изпреварващата, поради разрушения на част от облицовъчните пана.
АМ „Марица”: без ограничения.
АМ„Черно море”: без ограничения.
АМ„Струма”: без ограничения.

СЪСТОЯНИЕ НА ПРОХОДИТЕ:
- „Златишки” - затворен за всички МПС;
- „Върбишки” - затворен за всички МПС;
- „Троянски” - затворен за всички МПС;
- „Предела” - отворен за всички МПС;
- „Превала”- отворен за всички МПС;
- „Пекинско” - отворен за всички МПС;
- „Пампорово” - отворен за всички МПС;
- „Ришки” - отворен за всички МПС;
- „Обзорски” - отворен за всички МПС;
- „Републиката” - отворен за всички МПС;
- „Айтоски” - отворен за всички МПС;
- „Котленски” - отворен за всички МПС;
- „Рожен” - отворен за всички МПС;
- „Петрохан” - затворен за движение на МПС над 12 т;
- „Твърдишки” - забранено е движението на МПС над 10 т;
- „Дюлински” - затворен за тежкотоварни автомобили;
- „Вратник” - забранено е движението на МПС над 10 т;
- „Шипка” - отворен за движение. Забранено е движението на моторни превозни средства, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4 до 31.03.2015 г

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Ба
  БАЙ УЙ
  8 -4
  09:09, 12 яну 2015
  Хората пари дават за духане...
 • 2
  N-
  n-44
  4 -3
  12:16, 12 яну 2015
  da dobre e za tebe tozi viatar izkarai si kura i da ti duxa ....pomak s pomakati ...
 • 3
  As
  as
  0 -1
  12:21, 12 яну 2015
  86 400 км/ч със сигурност превишават ограничението
 • 4
  20
  2029
  0 0
  16:38, 12 яну 2015
  един месец зима стига !
  браво на харп и глобалото затопляне :-)

Хороскоп за 07.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Авторитетът, с който се ползвате ще разшири възможностите пред вас в бизнес и професионален план. В реализацията на целите си ще ви се наложи да правите компромиси, но няма да съжалявате. И с право, в замяна ще получите удовлетворяващи ви условия. Някой, с когото имате неизяснени отношения ще поиска обяснение.
07 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще ви въвлекат в спор, към който е по-добре да запазите неутралитет. На по-късен етап това ще ви донесе предимство, за това бъдете далновидни. Добри новини, свързани с бизнеса или службата, или отнасящи се до нова заетост. Домашен ремонт може да погълне от времето ви, но не се противете.
07 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Високите ви изисквания налагат да не спирате в развитието си, в професионален и личен план. Добрите ви контакти ще са ви от полза при търсене на повече информация по интересуващ ви въпрос. Културни интереси ще ви отведат на интересно място, сред хора, споделящи общи вълнения.
07 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще премине без изненади и ще успеете да се подготвите за предстояща изява. Настроението ви ще се подобри и това ще се отрази на всички около вас, ставайки по-добри, усмихнати и услужливи. Пътуванията ще преминат без излишни главоболия и с добри резултати, ако са свързани със срещи и работа.
07 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Обзети сте от ентусиазъм и горите от желания за действие. Добре ще е, ако обедините усилията си с тези на хората около вас. Можете да се надявате на успех следобед, когато имате по-благоприятни шансове да достигнете до цел. Занимават ви и личните проблеми на ваш близък. Може би наистина ще му помогнете.
07 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви доста разнородна и интересна работа днес. Може би ще се наложи да се справяте в ситуация непривична за ежедневните ви занимания и това ще се окаже много полезно за в бъдеще. Ако се реализирате в деловата сфера денят може да ви донесе и перспективна възможност за инвестиции, което в кратък срок ще се отрази много благотворно на материалното ви положение.
07 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Съобразявайки се с обстоятелствата, ще си наложите повече тъпение в общуването с колегите и всички около вас. Прецизността, с която работите ви носи добри резултати и в същото време трупате емоционално и физическо напрежение, което ако не бъде овладяно, може да доведе до нежелани последствия.
07 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Може да се каже, че днес е един от вашите дни. Успехът ви в службата ще бъде нещо естествено днес, като няма да закъснеят и новини за повишения или добри материални и лични печалби. Сякаш сте полетели на ангелски крила. Е, напоследък доста се потрудихте и сега намерете подобаващ начин за веселба и почивка. Няма да ви липсва добра компания от верни другари.
07 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нови развития или непредвидени обстоятелства могат да променят намеренията ви, най-вече в служебен план. Нови срокове, по-спешни задачи или неотложно пътуване ще ускорят темпото. Проявете разбиране и с работата си покажете, че сте над дребните и незаслужаващи внимание нечии капризи.
07 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Когато се чувствате добре и във форма, на всички около вас им е приятно. Настроението и самочувствието ви се нуждаят от оздравяване. Обърнете внимание на онези неща, които ви причиняват болка и ви правят унили. Дистанцирайте дразнителите, починете си от всякакви грижи, потърсете приятни за душата и тялото ви занимания.
07 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Настроението ви днес едва ли ще е върхово, за което няма конкретна причина. За да се разбирате с околните обаче, постарайте се да владеете емоциите си и да не пресичате ентусиазма на хората, които го проявяват. В личен план ще бъдете изненадани от констатация на ваш близък, която доста ще ви накара да се замислите.
07 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Идващите дни ще ви натоварят с отговорности и повече ангажименти. Гледайте днес да си починете, като оставите и на другите да се включат в домашната работа. Децата ще следват своите желания и това ще ви кара да се съобразявате с тях. Повече мислете за здравето си, има какво да промените в режима си на хранене.
07 мар 2021
Последни новини