От х:

Днес в x:

Ураган продуха Хасково, чака се дъжд и сняг

Духането понякога поставя в неудобно положение

Свиреп вятър с над ураганни стойности нападна Хасково от около 2 часа тази сутрин и вече изпотроши прозорци и остъклени врати, издуха пранета и разкъса кабели. Към момента няма яснота дали има счупени дървета и литнали, но нищо чудно да е така предвид скоростта на вятъра. Той ни брули постоянно със 17 м/с, а от време на време пулсациите стигат до 20-24 м/с. И двете скорости превишават разрешените в градски условия,61 км/ч и 86.400 км/ ч, и съответно правят най-много бели точно в населените места. Преди няколко години вятър със скорост 25 м/с издуха покрива на бившата Автошкола.

Силният северозападен вятър ще бъде допълнен от неприятен ситен дъжд, който ще вали почти през целия ден. Интензитетът ту ще се засилва ту ще намалява, но очакванията са към втората половина на деня да ръсне и малко сняг. Резултатът ще е една хубава киша, която до утре може да не оцелее заради очакваните високи температури. Макар че ще ни е студено днес, термометрите няма да слязат под 3 градуса, а утре се очакват 7-8° плюс слънце.

Няма въведени ограничения за движение по пътищата на Хасковско, но в страната има рискови пътни участъци, предупреждават от АПИ. Ето и въведените от тях ограничения


АМ „Тракия”: област Стара Загора: Временно е ограничено движението в изпреварващата лента при км 169+850 на АМ, „Тракия“, в посока София, поради извършване на ремонтни дейности на предпазни огради (мантинели) в средната разделителна ивица. Водачите на моторни превозни средства да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация в участъка.
АМ „Хемус”: област София: При благоприятни атмосфери условия в светлата част на деня се извършват аварийни ремонтни работи на предпазни огради (мантинели) от км 20 /п.в.” Витинска река”/ до км 40 /пътен възел „Ботевград”/. Водачите на моторни превозни средства да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация в участъка.
АМ „Люлин”: област София: В дясната тръба на първи тунел в посока София - Перник движението са пренасочва от активната лента в изпреварващата, поради разрушения на част от облицовъчните пана.
АМ „Марица”: без ограничения.
АМ„Черно море”: без ограничения.
АМ„Струма”: без ограничения.

СЪСТОЯНИЕ НА ПРОХОДИТЕ:
- „Златишки” - затворен за всички МПС;
- „Върбишки” - затворен за всички МПС;
- „Троянски” - затворен за всички МПС;
- „Предела” - отворен за всички МПС;
- „Превала”- отворен за всички МПС;
- „Пекинско” - отворен за всички МПС;
- „Пампорово” - отворен за всички МПС;
- „Ришки” - отворен за всички МПС;
- „Обзорски” - отворен за всички МПС;
- „Републиката” - отворен за всички МПС;
- „Айтоски” - отворен за всички МПС;
- „Котленски” - отворен за всички МПС;
- „Рожен” - отворен за всички МПС;
- „Петрохан” - затворен за движение на МПС над 12 т;
- „Твърдишки” - забранено е движението на МПС над 10 т;
- „Дюлински” - затворен за тежкотоварни автомобили;
- „Вратник” - забранено е движението на МПС над 10 т;
- „Шипка” - отворен за движение. Забранено е движението на моторни превозни средства, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4 до 31.03.2015 г

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ба
    БАЙ УЙ
    8 -4
    09:09, 12 яну 2015
    Хората пари дават за духане...
  • 2
    N-
    n-44
    4 -3
    12:16, 12 яну 2015
    da dobre e za tebe tozi viatar izkarai si kura i da ti duxa ....pomak s pomakati ...
  • 3
    As
    as
    0 -1
    12:21, 12 яну 2015
    86 400 км/ч със сигурност превишават ограничението
  • 4
    20
    2029
    0 0
    16:38, 12 яну 2015
    един месец зима стига !
    браво на харп и глобалото затопляне :-)
Последни новини