От х:

Днес в x:

Гръцки радио водещ бе наръган с нож по време на пряк ефир

Нападателят е ходил и преди в студиото и е създавал проблеми

Гръцки радио водещ бе наръган с нож в гърба по време на пряк ефир в град Лариса (Централна Гърция), съобщи гръцката телевизия Мега.

Редакторът на спортни предавания на OK Radio Янис Калоянис бе наръган с нож късно снощи.

Мъж, който нахлул в студиото, започнал да заплашва с нож журналиста, след което го наръгал в гърба. Престъпникът успял да избяга. Мотивите за нападението се изясняват.

Журналистката от радиото София Папатанасиу каза пред телевизия Мега, че престъпникът е влязъл в студиото, забил ножа си в един стол и казал: "Янис, сега ще продължим предаването или вашето радио повече няма да съществува. Кажи, че предаването продължава".

Още преди да получи отговор, нападателят наръгал с нож Калоянис, който въпреки раната си продължил да води предаването още десетина минути. Когато предаването свършило и водещият станал от стола, той целият бил в кръв.

Журналистът е бил закаран в болница в Лариса. Животът му не е в опасност.

Калоянис е посочил, че нападателят е ходил и преди в студиото и е създавал проблеми. Полицията издирва нападателя, самоличността на който е установена.

Общогръцката асоциация на спортния печат осъди нападението на Калоянис. Искаме полицията незабавно да намери престъпника и да вземе мерки за предотвратяването на подобни ситуации, с които редовно се сблъскват спортните редактори и коментатори, се казва в изявление на асоциацията.

Според асоциацията нападението е посегателство срещу свободата на печата, но то няма да заглуши свободните и независими гласове на журналистите.

Източник: Vesti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини