От х:

Днес в x:

Френската полиция показа двамата братя, издирвани за атентата

Френската полиция разпространи снимките на двама братя - Шериф и Саид Куаши, които издирва във връзка с нападението срещу редакцията на седмичника "Шарли ебдо", в която загинаха 12 и бяха ранени 11 души, няколко от които - тежко.

Това за Шериф и Саид Куаши, чието издирване продължава. Властите предупреждават, че за тях има издадена заповед за задържане и че са "въоръжени и опасти". Трети от заподозрените се предаде тази нощ. Според цитирани от медиите полицейски документи става дума за 18-годишния Хамид Мурад. Той се явил, след като видял името си в новините и твърди, че има алиби за часа на нападението. Полицията подозира, че той е бил водачът на колите, с които тримата са пристигнали и избягали от местопрестъплението.

Саид и Шериф Куаши са френски граждани от алжирски произход и според френските медии са известни на органите на реда. Миналото десетилетие те са се занимавали с вербуване на бойци за войната в Ирак, за което Шериф Куаши е бил осъден на 3 години затвор през 2008г.
Смята се също, че самите те са участвали в гражданския конфликт в Сирия ан страната на бутовниците и че са се върнали във Франция миналото лято.

В град Реймс бе проведена голяма операция, по време на която бе блокирана част от квартал. Но не са извършвани арести, а медиите показваха само работещи екипи от криминалисти.

В страната е обявен ден на национален траур, в която ще има минута мълчание за загиналите и в Париж ще бият камбаните на катедралата "Нотр Дам".

Франция е в максимална степен на тревога от тирерористично нападение и жандармерия охранява редакции, храмове, транспортни и търговски центрове.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини