От х:

Днес в x:

САЩ доставят оръжие на терористи в Сирия, изригна Ердоган

САЩ доставят оръжие на терористи в Сирия, нападна турският президент Реджеп Ердоган, информират турски медии.
 
През уикенда Ердоган обяви, че турските сили и сирийски бунтовници са поели контрол над град Африн. Вчера Анкара съобщи, че е открила оръжия, доставени от САЩ.Турският лидер осъди коментар на Вашингтон за операцията в Африн, заявявайки, че САЩ се опитват да заблудят Турция.
 
"Ако сме стратегически партньори, ние трябва да се уважаваме и да не си пречим. Вие (САЩ) се опитвате да ни заблудите. Изпратихте 5 000 камиона с оръжия там. Изпратихте повече от 2 000 камиона с муниции там. Искахме да купим оръжия от вас с наши пари, но вие не ни предоставихте. Какво тип стратегическо партньорство или солидарност е това", оплака се Ердоган по време на реч пред управляващата Партия на справедливостта и развитието.
 
"Американският говорител направи коментар и заяви: "Ние сме обезпокоени от ситуацията в Африн". Къде бяхте, когато изразихме безпокойството си пред вас. Къде бяхте, когато ви помолихме да "прочистите терористичната организация там", добави турският лидер."Не ни дадохте оръжия, когато ви помолихме, но вместо това ги дадохте на терористи. Сега тези муниции са под контрола ни", продължи той нападките по адрес на САЩ.
Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ma
    MAAVI PARA
    2 0
    15:27, 21 мар 2018
    Афферим ага атака ние сме с теб

Случаен виц

Последни новини