От х:

Днес в x:

Не успяха да извадят опашката на самолета на ”ЕърЕйша”

Опитът да се вдигне от дъното на Яванско море опашката на катастрофиралия самолет на "ЕърЕйша", където вероятно се намират "черните кутии", завърши неуспешно.
Това съобщиха представители на военноморските сили на Индонезия, цитирани от ТАСС и БТА.

Спасителите трябваше да вържат с въжета парчетата от самолетния корпус, за да бъдат вдигнати на кораба и да се извозят на по-безопасно място.

"Подводните течения на това място са много силни, водолазите не успяха да стигнат до дъното", заявил ръководителят на операцията, главнокомандващият въоръжените сили на Индонезия генерал Мулдоко.

Опашката на самолета не е разрушена и се намира в статично положение на дълбочина 35 метра. Операцията по изваждането й ще бъде възобновена утре.

По-рано водолазите извадиха от опашката на самолета бутилки с вода и кислородни маски, но все още не са успели да проверят дали бордовите самописци се намират там, допълва ТАСС.

Самолетът на базираната в Малайзия авиокомпания изчезна от радарите по време на полет от индонезийския град Сурабая до Сингапур на 28 декември със 162-ма души на борда - пътници и екипаж.
До момента са открити телата на 40 от жертвите.

Миналата седмица правителството на Индонезия забрани на "ЕърЕйша" да лети по маршрута, на който катастрофира нейната машина, до приключване на разследването. Като мотив бе посочено, че компанията е нарушила разписанието на полетите.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини