От х:

Днес в x:

Парламентът ще гласува оттеглянето на Велизар Енчев от две комисии

Парламентът ще гласува няколко промени в състава на комисиите си. Сред тях е отстраняването на бившия депутат от Велизар Енчев, понастоящем независим народен представител, от комисиите за труда, социалната политика и демографските въпроси и по взаимодействието с неправителствените организации и жалби на гражданите.

Предложението идва от съпредседателя на Фронта Валери Симеонов. Причината е разногласието на Енчев с групата, която подкрепя правителство с премиер Бойко Борисов. Миналата седмица Енчев сам напусна парламентарната група, а по-късно Симеонов го изключи от Националния фронт за спасение на България. Енчев вече не е водещ в телевизия СКАТ.

Днес ще бъде гласувано и оттеглянето на лидера на "Атака" Волен Сидеров от заместникпредседателския пост в комисията по външната политика. По време на избора му Сидеров бил в чужбина и съпартийците му несъгласували с него издигането му. Миналата седмица пред журналисти той съобщи, че ще остане член, защото имал въпроси към външния министър Даниел Митов.

От БСП предлагат за членове на комисията по бюджет и финанси Георги Търновалийски и Димитър Горов. Социалистите имаха противоречия при избора на депутати в комисиите и затова попълват места, където до момента не бяха стигнали до съгласие.

В сайта на парламента все още не е публикувана оставката на Слави Бинев като шеф на комисията по култура и медии.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ап
    аплуд
    1 -1
    10:42, 10 дек 2014
    слави бинев -архонта бандит е ай културния българин След него валерко кабеларя а заедно с тях бойката и цецо
Последни новини