От х:

Днес в x:

Първанов: Ако се явя на президентски избори срещу Борисов, ще спечеля

Не си представям отново да съм президент. Това няма да се случи, защото по тълкувания не е възможно според конституцията. А и 10 години като президент са достатъчно. Ако предположим, че се явя на избори, мога да ги спечеля. Който и да ми е опонент. Дори и срещу Борисов. Това каза президентът Георги Първанов в предаването "Карай напред" с Диана Найденова.

„Странни неща стават. Премиерът иска мандат за преговори за „Южен поток” в Брюксел, а неговата парламентарна група гласува „въздържал се”. АБВ пък подкрепя. Ние имахме възможността да реализираме най-добрия икономически пакет, който България е получавала за годините на прехода", заяви Първанов.

Президентът е скептичен, че може да се постигне нещо по „Южен поток”, но смята, че трябва да има мобилизация на националния ресурс на енергийната дипломация, за да се върнем в мача.

Червен светофар хвана автомобила, в който бяха президентът Първанов и Диана Найденова, отстрани, до колата им просещо момче молеше за пари. Първанов отвори вратата и му подаде 10 лева. "В пормонето си имахте и 5 лева, но му дадохте 10. Защо? Заради камерите ли?", попита журналлистката. Първанох отговри, че „бих дал и сто, но щеше да е лош знак по време на интервю”.

Първанов спомена, че за последната година се е чувал два пъти с Борисов. Първият път е било при съставянето на кабинета, а вторият при отказа на Русия да строи „Южен поток”. „Аз му се обадих. Той беше не по-малко притеснен от изказването на Путин”, каза Първанов.

„Не съм се оплаквал никога. Скоро върху мен се лепна най-голямата клевета на прехода. Да ти припишат 80 милиона при положение, че нямаш 8 стотинки. Вече 2 години и половина след края на мандата продължавам да живея в блока в „Красна поляна”. Искам по-голямо и просторно жилище. Надявам се да го постигна. Когато го постигна, ще разберете”, заяви Първанов.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини