От х:

Днес в x:

Гастарбайтер спасил живота на пилот-изпитател след падането на МиГ-29 (видео)

Младежът Мустафа е бил един от първите свидетели на падането на МиГ-29 в Подмосковието. Виждайки, как пилотите се катапултират, той започнал да вика на околните да повикат линейка, а самият се е притекъл на помощ на единия от пилотите. Той е бил в съзнание.
Мустафа е освободил гърлото на пострадалия от душещия го колан и започнал да масажира сърцето му „както бил учил в училище“. „Видях как ток падна на покрива и веднага хукнах натам. На врата си имаше колан, а на лицето маска. Мислех, че той е умрял“, разказва Мустафа пред LifeNews.

По думите му, той е решил да направи на пилота масаж, надявайки се да го върне към живота. „В училище са ни учили как да помагаме. Правих му масаж три пъти, но той не се съвземаше. След това направих отново масажа, но по-силно, и той започна да диша. След това махнахме колана и всичко останало. След около 20-30 минути пристигна и бързата помощ. Питаха, дали е жив. Аз им казаха, че да“, разказва още Мустафа.

По думите му, катапултиралия се пилот е получил тежки травми по главата, а когато е започнал да диша не си е отворил очите.

При падането на МиГ-29 пострадаха двама пилоти-изпитатели – Сергей Рибников и Вадим Селиванов. Рибников е получил открита черепно-мозъчна травма и е в кома. Селиванов е хоспитализиран със счупено рамо. Учебният МиГ-29 се разби на 4 декември до селището Чемодурово.

Източник: Блиц

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини