От х:

Днес в x:

След 9 години на диализа родопски лекар ще получи бъбрек

Д-р Деянов получи наградата Достоен грагжданинна Смолян през март 2010

След девет години ходене по мъките д-р Алекси Деянов, който обслужва населението на смолянските села Могилица и Арда, и околните махали, дочака  шанса за нов живот.

 Въпреки, че в продължение на години всяка седмица селското джипи е на хемодиализа през ден , той не спря да се грижи за болните и пациентите му не останаха без лекарска грижа. Обслужва всичките близо 550 души безотказно, независимо дали са осигурени или не.

Идва болен, за да лекува нас. На разположение е по всяко време и му личи, че обича работата си и хората”, казват пациентите за джипито си.

Петдесет годишният Деянов, който е родом от село Смилян, ще получи бъбрек от брат си, а операцията по трансплантация е планувана за декември в Александровска болница в София.

В знак на благодарност за верността му към Хипократовата клетва, през 2009г. неговите пациенти подеха благотворителна инициатива за събиране на средства. Повечето от тях са дали за трансплантацията - кой колкото имал, а в акцията се включиха и организации, институции и фирми. Със събраните 40 000 лв. д-р Деянов ще успее да направи операцията, а докато тече тежката оперативна процедура и възстановителния период след нея, пациентите му ще поеме д-р Снежана Бакърова от село Смилян.

Мисля, че тези пари ще стигнат. Не съм спрял да работя през годините откакто се разболях. Сега се надявам трансплантацията да е успешна и да се върна при пациентите си след нея”, коментира д-р Деянов.

Родопският лекар беше през 2009г. и един от наградените със званието „Личност на годината” и получи отличието си от държавния глава Георги Първанов.През 2010 кметът на общината Дора Янкова му връчи и званието "Достоен гражданин".

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини