От х:

Днес в x:

Кънев: Няма да подкрепя кабинет с премиер Борисов

 Аз съм в обещание пред българските граждани, че няма да подкрепя правителство, в което Борисов е премиер, категоричен е лидерът на ДСБ Радан Кънев.
Снощи на пресконференция след изборите Реформаторският блок обяви, че не поставя условия на ГЕРБ и не извива ръце, а чака предложение. Десните обаче няма да участват в кабинет, подкрепен и зависещ от ДПС.

Пред Нова телевизия днес Кънев коментира, че партията победител, както и по-малките партии са чули гласа на гражданите - дълбоко недоверие към партиите.

По думите му кризата на доверие в политиката се дължи на непрекъснати лъжи към избирателите.

„Слагаме каруцата далеч пред коня. На база това разпределение на мандатите, е твърде вероятно кандидатът на ГЕРБ да не се казва Борисов”, заяви още Кънев.

Той обаче отказа да назове името на успешен политик, който ГЕРБ да припознае като следващия премиер, с думите, че ГЕРБ е пълен с успешни политици и на национално, и на местно ниво.

„Изходът от кризата минава през съгласие около кратък мандат с всички необходими компромиси и политически отговорни лица, които да изнесат тази програма до 2016 г., което няма да е лека задача, но тя е на нашите плещи”, каза още лидерът на ДСБ.

Той коментира, че Реформаторският блок е увеличил резултата си двойно спрямо евровота и платформата им печели избори.

 



Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини