От х:

Днес в x:

Художникът Александър Петров подреди 29 платна в „Муза назаем“

 Експозицията в КДК е с подкрепата на кмета на Смолян

29 живописни платна подреди в зала „Петър Стайков” в КДК художникът Александър Петров. Под надслов „Муза назаем”, авторът показа творбите, нарисувани от него от началото на годината до сега.

Изложбата се реализира с подкрепата на градоначалника Мелемов, който още през февруари обеща съдействие за авторската експозицията.

Имам творби от г-н Петров и съм на мнение, че трябва да се популяризира творчеството на нашите художници и да им помагаме, за да творят изкуството си”, посочи при откриването на изложбата Мелемов. След откриването градоначалникът закупи още една творба на смолянски ятворец, с която ще попълни колекцията си. „Инициативата и заслугата, за да подредя тази изложба е на г-н Мелемов. Тя е в негова чест, благодаря му за подкрепата и човешкото отношение”, посочи Александър Петров. Той допълни, че картините му се продават и благодари на всички, които го подкрепят, особено на майка си, която е винаги до него.

Сашо получи поздравления и цветя от КДК, Професионалната гимназия по приложни изкуства, чийто възпитаник е самият той, както и от много приятели и почитатели и на художественото изкуство. 

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини