От х:

Днес в x:

Яйца срещу ДКЕВР за новите цени на тока. Преглед на печата

"Стандарт": Брюксел нареди: Платете на вложителите

Дайте веднага на хората и фирмите гарантираните 100 000 евро в КТБ. Това призова в ултимативен тон Еврокомисията, която започна наказателна процедура срещу България. Според Брюксел, има драстично нарушаване на правата на вложителите в затворената банка. Те трябва да получат 196 хил. лв. до 20 дни, след като стане ясно, че банката не може да изплати депозитите, предвижда директивата на ЕС. Тя обаче е в противоречие с действащия закон у нас. Според него, депозитите трябва да се изплащат до 20 дни, след като бъде отнет лицензът на банката. Това досега не е станало, въпреки че минаха над три месеца, откакто КТБ беше поставена под специален надзор от БНБ на 20 юни. От Брюксел припомнят, че директивата на ЕС стои над националните закони.

"Монитор": Яйца срещу ДКЕВР за новите цени на тока

Малко след началото на общественото обсъждане на новите цени на тока вчера членовете на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) бяха замеряни с яйца от активисти на организацията „Граж­дан­ски контрол".
Извършителите първо взеха самоволно думата и започнаха да наричат комисарите „жертви на политиците, които не могат да свършат нищо за доб­рото на хората". Малко след като повишиха тона си, те започнаха да мятат яйцата. Наложи се в залата да влезе полиция, която изведе активистите.

"Дума": ВСС не можа да избере шеф на ВКС

Висшият съдебен съвет не можа да избере вчера нов председател на Върховния касационен съд въпреки над 7-часовото си заседание. Нито един от кандидатите не успя да събере необходимите 17 гласа "за".
При гласуването за Таня Райковска от 24 гласували "за" бяха 15, "против" - 6, въздържаха се трима. При гласуването на кандидатурата на Павлина Панова "за" бяха 9, "против" 8, а 7 се въздържаха.
За избирането на едната от тях за председател бяха необходими 17 гласа. Изслушванията на двете кандидатки продължиха близо 6 часа. Вотът бе чрез машинно гласуване, гарантиращо анонимност и невъзможност за манипулации - според авторите на системата.

"Труд": Съдът отказа да рови в тефтерчето на Златанов

Президентът Росен Плевнелиев, експремиерът Бойко Борисов, бившият вицепремиер Цветан Цветанов, експредседателката на парламента Цецка Цачева и бившата шефка на правната комисия Искра Фидосова няма да бъдат разпитани по делото за скандалното тефтерче с поръчки на властта.
Това реши Софийският апелативен съд, пред който бившият шеф на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ) Филип Златанов обжалва присъдата си от 3 години и половина затвор.

"24 Часа": 10-годишно момиче пострада сериозно, след като се скъса въже на люлка

Момиче на 10 години пострада сериозно при инцидент в „Докторската градина" около 16:30 часа днес, съобщи bTV. Според очевидци то е паднало от люлка, след като въжето й се е скъсало. По информация от института „Пирогов", детето все още е в тежко състояние.
Люлката е част от чисто нова площадка, открита едва преди месец. Към момента има две версии за инцидента - некачествено свършена работа от страна на фирмата, изградила обекта, или последвал вандализъм, който е направил люлката опасна.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини