От х:

Днес в x:

Кранист от Варна учи димитровградчани как се правят свещи

Илиян Павлов от Варна учи как се правят свещи на панаира на занаятите

Работилница за изработка на свещи отвори врати пред Спортна зала "Младост" в Димитровград. От днес там започна третото издание на панаира на занаятите, организирано от читалище "Звездица", Община Димитровград, "Неохим", Дружеството на дърворезбарите "Св.Спиридон" и Историческия музей.

Всеки, който желае може да си направи декоративна свещ и да я украси. Ценита са между 6 и 10 лв. На майсторлък учи димитровградчани Илиян Павлов от Варна. Със своя занаят - производство на свещи той участва в панаира за втори път.

Казва, че се занимава с това от три години, а хобито научил от интернет. Иначе по професия е кранист, работи на пристанище Варна.

Желаещите да изработят своя свещ, топват материала в различни цветове парафин. Малко преди да се втвърди, произведението се резбова, като се показват пластовете във вътрешността.

Работилницата ще бъде отворена тази събота и неделя преди обяд пред Спортна зала "Младост". След обяд, когато занаятчиите се местят в центъра, Илиян ще продава само свещи.

Общо 22 -ма майстори от 14 български града пристигнаха за участие в Панаира на занаятите до 14 септември включително. И тази година се продават керамика, дърворезби, дървостругарски изделия, ножове, произведения на приложното изкуство, бижута от сребро и мед и др.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Свеща се потапя в различен по цвят парафин

Преди да се втвърди напълно свещта се украсява

Свещите, изработени от Илиян Павлов
22 -ма занаятчии от 14 градове участват в третото издание на панаира на занаятите

Богат избор на бижута предлага и тази година панаира на занаятите
В събота и неделя преди обяд панаира ще е разположен пред Спортна зала "Младост"

Дървостругарство е един от представените занаяти

В рамките на панаира тече и гласуване за най-атрактивен занаят

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини