От х:

Днес в x:

Майката на убития командос достигнала до скандални данни

Майката на убития в Лясковец командос Емил Шарков - Ваня Рипчева се съмнява в разследването по случая и е започнала собствено такова.

Това съобщи пред Нова телевизия криминалният психолог Росен Йорданов, когото Рипчева е избрала да я представлява публично.

На 14 март т.г. 53-годишният Петко Петков застреля служителя на СОБТ Емил Шарков и рани трима негови колеги при опита им да изземат арсенал от дома му в Лясковец. Петков, който също бе ранен, е обвинен в умишлено убийство на полицай.

„Този случай не бива да бъде забравен. Майката на командоса Емил Шарков ме потърси, за да търси истината за смъртта на сина си. Тя има основателни причини, след като е говорила с негови колеги, да смята, че с действията си главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и командирът на отряда на СОБТ Георги Гайков са основните виновници за смъртта на сина й”, заяви Йорданов.

Според майката, едно от действията на Георги Гайков, което е в синхрон с главния секретар на МВР, е довело до смъртта на Емил Шарков.

 "И това действие е, че въпреки липсата на техническо предимство в ситуацията, командирът на отряда е дал заповед да се продължи с атакуващите действия. Което е довело до смъртта на Шарков. Вината на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров пък е за одобряването на този план, който е напълно неадекватен", обясни психологът.

По думите му са скрити много детайли и подробности по случая - допуснати са фрапантни грешки, продиктувани от "дебелашко самочувствие, арогантност и от липса на всякакъв професионализъм".

„Ваня Рипчева е достигнала до подробности, които навеждат на мисълта, че разследването не е било обективно. Решението в Лясковец да бъдат изпратени командоси от София е било взето импулсивно, без сериозни инструктажи и проучвания. Действията на командира на отряда също са били грешни", категоричен бе криминалният психолог.

Майката настоява за провеждане на обективно разследване, както и командосите да не бъдат под командването на Гайков и Лазаров, за да кажат пълната истина.

Данните показват, че след случая се оказва сериозен натиск върху хората, който са участвали в акцията, а някои от тях са вече извън системата на МВР.  Имало и много източници на информация, които не са изследвани докрай.

„Обикновено отрядът има камера, с която се заснема акцията. Ползван ли е при разследването този видео материал, за да се види какво се е случило? Убеден съм, че има такъв запис”, каза още Йорданов.

Източник: http://novanews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини