От х:

Днес в x:

Бивш студент дари рекордните $350 млн. на Харвард

Джералд Чан. Сн.: Harvard University

Харвардският университет получи най-голямото дарение в своята история - 350 милиона долара.

Умопомрачителната сума бе дарена от някогашния студент от Хонконг и настоящ милионер Джералд Чан, предадоха световните агенции, като се позоваха на висшето учебно заведение, съобщи БТА.

Тя е предназначена за Училището по обществено здраве към университета.

Парите ще бъдат използвани за борба срещу пандемии като тази от Ебола или за справяне с хуманитарни проблеми като бедността или страничните ефекти от войни и конфликти.

Щедрият благодетел се е дипломирал именно от Училището по обществено здраве към Харвард през 70-те години на миналия век.

След това той натрупва състояние заедно с брат си Рони в сектора на капиталовите инвестиции. Чан обаче поддържа през цялото време тесни връзки с университета. В знак на благодарност ръководството на Харвард преименува Училището по обществено здраве на името на покойния баща на дарителя Т. Х. Чан, който е бил виден строителен предприемач в Хонконг.

Това е третото най-голямо еднократно дарение за висше учебно заведение в историята. Университетът Веданта в Индия получи 1 милиард долара, а Калифорнийският технологичен институт - 600 милиона долара.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини