От х:

Днес в x:

НАТО създава бърза дивизия срещу Русия

Великобритания и още 6 държави от НАТО ще създадат нов съвместен експедиционен корпус от поне 10 000 души, с който да подсилят пакта в отговор на руската агресия в Украйна, съобщи “Файненшъл таймс”.

Броени дни преди в четвъртък да се открие срещата на върха на алианса в Уелс, източници на изданието казват, че тази най-решителна досега стъпка, предприемана от група партньори в НАТО, цели създаването на боеспособна част с размерите на дивизия за бързо реагиране, която да провежда чести учения и да има капацитет да се увеличава по численост.

Силата ще разполага с военновъздушни, военноморски сили и ядро от сухопътни части. Тя ще е под британско командване. Участващите засега са трите балтийски държави - екссъветски републики, Норвегия, Дания и Холандия. Интерес заявила и Канада.

Президентът на Русия Владимир Путин е доволен от разговорите с украинския си колега Петро Порошенко в Минск. “Срещата беше добра и Порошенко е партньор, с когото може да се води диалог”, каза Путин в интервю за Първи канал.

Самолетът на министъра на отбраната на Русия Сергей Шойгу имаше доста премеждия, преди да кацне в Москва вчера, след като Полша отказваше да го пусне да прелети над нейна територия. Шойгу се прибираше от Словакия и се наложи да се върне в Братислава. По-късно обаче Варшава го пусна да мине.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини