От х:

Днес в x:

Танов: Прокуратурата ще влезе в Агенция ”Митници”

Ваньо Танов заяви, че ще сигнализира прокуратурата за нарушения в Агенция "Митници".
Пред Нова телевизия Танов, който управлява агенцията между 2009 и 2013 г. по времето на правителството на ГЕРБ, обясни, че има съществени нарушения в работата на митниците и те трябва да бъдат разследвани.

На него били достатъчни 24 часа, за да разбере, че митниците са разграден двор, половината ръководство на митниците било назначено отвън, а нощта, преди да постъпи на поста, са правени назначения и преназначения.

По думите му постъпления в хазната няма, приходите са със 100 милиона лева по-малко от миналата година; за година управление, няма и една обявена обществена поръчка.

„Да, за някои неща отсега ще подам доклад в прокуратурата. Има фирми, чиято гаранция е в една банка. А след това им е разрешено да продължават да извеждат акцизни стоки, при условие че няма да се плати той”, заяви Танов.

Именно тези фирми, според Танов, стоят зад протестите по повод назначението му за шеф на митниците.

"Страхуват се, че ще излязат наяве нещата – къде са проблемите и кого са обслужвали. Това са милиони левове, които просто ги няма и няма обяснение защо ги няма. Откраднати са, не са постъпили. Аз съм боец човек, няма да се оттегля", зарече се той.

Служебният премиер Георги Близнашки обяви вчера, че положението в митниците е много тежко и не е имало време да се търси по-силна кандидатура от Танов.
Той призова да се съди за него по резултатите.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини