От х:

Днес в x:

9000 от Хасково искат премахване на партийните субсидии

Организационният секретар на "Република БГ" Владимир Георгиев

Близо 9000 души от областта са сложили парафите си в подписка за премахване на партийните субсидии. Имало още много желаещи, но тъй като трябвало да се вписват ЕГН-та, хората се отдръпвали. Петицията бе организирана от „Република БГ“, една от новите политически партии. Данните изнесе днес организационният секретар на републиканците Владимир Георгиев. Искането за премахване на държавните субсидии е внесено за обсъждане в Народното събрание. В подкрепа на инициативата са се подписали около 373 000 българи, но от ГРАО признали малко над 200 000.

Владимир Георгиев дойде днес в Хасково за откриване на офис в областния град, който се намира на бул. „Съединение“. Той представи координаторът за областта Севтин Реджеб, който тържествено преряза лентата. Отговорникът на хасковския щаб е един от активистите на СДС от 90-те години.

От партията очакват да получат доста гласове от хасковска област, имайки предвид немалката подкрепа за инициативата им за премахване на субсидиите за политическите партии.

Анета Кутелова

Координаторът за Хасково Севтин Реджеб преряза лентата на новия офис
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини