От х:

Днес в x:

Партията на Ердоган ще обяви кандидата си за изборите на 1 юли

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че партията му ще определи на 1 юли името на кандидата си за президентските избори на 10 и 24 август. Това вероятно ще бъде самият той.

"Ние сме на последния стадий от консултациите. Ще обявим нашия кандидат на 1 юли", заяви Ердоган по време на ежеседмичното си изявление преддепутатите от неговата Партия на свободата и развитието (ПСР). "Веднага след това ние ще тръгнем на път, за да потърсим подкрепата на нашия народ", допълни Ердоган, без да дава ни най-малки индикации за кандидатурата си.

Двете основни опозиционни партии представиха миналата седмица общ кандидат за президентските избори – Екмеледин Ихсаноглу, бивш генерален секретар на Организацията ислямска конференция.

60-годишният Ердоган, който е премиер от 2013 г., трябва да се откаже от поста си след парламентарните избори догодина заради вътрешно правило на ПСР, която забранява на членовете си повече от три последователни мандата. Силният човек в Турция спечели местните избори на 30 март, въпреки корупционния скандал, който опетни правителството му и собственото му семейство и остава най-популярният политик в страната, въпреки многобройните критики в Турция и в чужбина заради авторитарните му уклони

Източник: http://novini.dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини