От х:

Днес в x:

Нов порой събори къщи в Добрич

В Добрич продължава да вали проливен дъжд. В ниската част на града има паднали къщи. Градът продължава да е в бедствено положение.
Много от населените места в областта са без ток и вода. Има прекъснати водопроводи, залети са помпени станции и трафопостове, а достъпът до тях е затруднен.

Продължава да прелива язовирът Плачи дол, като в северната част на Добрич водата не е спаднала изобщо. 12 екипа продължават битката с водата и се опитват да отводняват, но канализация връща водата.

Залетият с кал и вода Диагностично-консултативен център - 2 се отводнява повече от пет часа. Според пожарникарите, трудът им се обезсмисля, тъй като отводняването не дава резултати. Според главния счетоводител на ДКЦ-2, Христо Димитров поликлиниката е тотално загубена и извън строя, предаде БНР.

Тя е общинско-търговско дружество и сама няма да може да се оправи.

Пералня и сушилня, два броя автоклави, тангенторна вана, заедно с прилежащото и оборудване, има цяла инсталация за пречистване и омекотяване на водата, главното електрическо табло, устройството за парафинолечение, газови горелки с котлите. Това са машини, които работят с електричество. Инсталациите им ще бъдат безвъзвратно похабени. Те са стояли две денонощия под вода изцяло.

"Нивото на водата в Северната зона на града и квартал "Югоизток", където положението бе най-тежко, започна да спада", съобщи за Дарик кметът Детелина Николова. Тя призова за доброволци и за Добрич, не само за Варна.

В Добрич е изпратена допълнително помощ от Пловдив, Русе и Стара Загора.

Когато дъждът спре, ще започне масирано отводняване, съобщи главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението".

Източник: http://novini.dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини