От х:

Днес в x:

Лятото идва точно в 13,51 ч.

Днес, 21 юни, официално ще посрещнем астрономическото лято.

Лятото настъпва точно в 13:51 часа, когато е лятното слънцестоене на 21 юни, събота. Това е и най-дългият ден в годината с продължителност 15 ч. и 19 мин. Лятното слънцестоене бележи началото на лятото в Северното полукълбо около 21 юни и около 22 декември за Южното полукълбо. То завършва с есенното равноденствие около 23 септември в Северното полукълбо и около 22 март в Южното полукълбо.

Според повечето метеорологични прогнози това е и денят, в който дъждовете започват да спират. Така за разлика от други години, когато горещите дни далеч предхождат старта на лятото, то тази година денят наистина бележи поредица от по-топли дни.

От НИМХ прогнозират променлива облачността за съботния ден. Очаква се тя да е по-значителна в следобедните часове над източните и планинските райони. Там ще превали, а е възможно и да прегърми. Дневните температури обаче ще започнат да се повишават. В повечето места максималните ще са от 21° до 26°, в София около 21°.

Над планините до обяд ще има и слънчеви часове. Около и след пладне, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта, главно над Рило-Родопската област, ще превали и прегърми. По Черноморието утре се очаква да има преди обяд временни разкъсвания на облачността. Около и след пладне обаче с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност, на места с краткотрайни превалявания, придружени от гръмотевици. Максималните температури ще са около 21°-24°. Температурата на морската вода е 22°-24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Източник: http://novini.dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини