От х:

Днес в x:

Приятели на убито момче искат справедлив процес

Десетки близки и приятели на убития 18-годишен Емил Ботев излязоха на протестно шествие в центъра на София рано тази сутрин.
Събралите се, предимно млади хора, се обявиха за справедлив съдебен процес и ефективно наказание за убиеца на техния приятел, съобщи БГНЕС.

Близките и роднини на Емо започнаха да се събират пред Младежкия театър в столицата още преди 7.00 часа сутринта. Шествието се отправи към Британското посолство, а от там към Съдебната палата.

Младежите препречиха целия булевард "Цар Освободител" пред БНБ и издигнаха големи транспаранти с надписи: "Справедливост за Емо! Стига толкова жертви! Ставайте робове!".

Много от тях издигнаха и думите: "Няма да забравим и да простим!!!". Приятелите на Емо призоваха всички, които имат възможност да се присъединят към техния поход за справедливост. Протестиращите се опасяват, че убиецът, който в момента е в ареста, няма да получи справедлива присъда.

Софийски градски съд наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на англичанина, обвинен в убийството на българина Емил Ботев. Мейсън Стивън Кристофър има статут на продължително пребиваващ в България.

Според обвинението, на 10 юни в столичния кв. "Горубляне" английският гражданин умишлено е убил Емил Ботев. Мейсън наръгал младежа с нож в сърцето и корема.

Съдът прецени, че англичанинът трябва да остане в ареста, тъй като престъплението е тежко и има опасност да се укрие. Мярката му не е окончателна и може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини