От х:

Днес в x:

Протестна мрежа заяви искания към следващото правителство

В деня на едногодишния „рожден ден” на протеста #ДАНСwithme, Протестна мрежа организира пресконференция, за да заяви исканията си към следващия парламент.
От мрежата обявиха, че исканията им ще се превърнат и в своеобразен дневен ред на предизборната кампания за предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Исканията са:
- създаването на парламентарна комисия "Кой" за разследване и прекъсване на задкулисията в политиката;
- разкриването на цялата информация по Южен поток пред обществото. Спиране на каквато и да е работа по проекта, докато той не е одобрен от ЕК;
- операция "Чисти ръце" за членовете на всички партии, които имат амбиции да участват в следващото Народно събрание.

В пресконференцията, която бе на открито зад Народна библиотека, участваха протестните лидери Теодор Михайлов, Георги Илиев, Ясен Атанасов, Антоанета Цонева, Асен Генов и Николай Стайков.

На днешната дата преди една година бе направен изборът на Делян Пеевски за председател на ДАНС. Това взриви обществото и отключи безпрецедентните едногодишни протести срещу правителството и българското задкулисие.

Днес в 18:00 часа пред Министерския съвет ще започне юбилейният протест #ДАНСwithme.

Година по-късно исканията на хората са същите. Протестиращите граждани настояват за оставка на правителството, разпускане на парламента и насрочване на извънредни избори.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини