От х:

Днес в x:

Кърджали домакин на футболен турнир “Купата на Меаца”

За поредна година се организира „Футболен турнир за подрастващи”. Тази година той се провежда в гр. Кърджали на 21 и 22 Юни, на стадион „Дружба”. 10 отбора от Кърджали и околността, ще мерят футболни сили през феъргейм мачовете, следващата събота и неделя.
Футболният турнир за подрастващи се организира по програма на Български футболен съюз, финансиран от Министерството на физическото образование и спорта.
Целта на турнира е подпомагане на младите хора и стимулиране на спортния дух у подрастващите. На събитието ще има представители от гр. Кърджали и областта, на медиите и на футболните деятели.
Турнирът ще бъде обслужен безвъзмездно от професионални съдии от ОС на БФС - гр. Кърджали.
С любезното съдействие и спонсорство на „Меаца” ЕООД, подрастващи младежи на възраст от 8 – 12 год. ще се състезават за „Купата на Меаца”, която се финансира от инж. Фахри Идриз, собственик на фирма „Меаца” ЕООД.
Освен за 1-то място, са подготвени награди и за останалите участници, които ще останат в тайна до датата на турнира.
По програмата на Министерството на спорта, на всеки отбор ще бъдат раздадени още - спортни екипи и футболни топки.
Фирма „Меаца” ЕООД подкрепя инициативата и се присъединява към амбицията да подпомогне младите спортисти в България. Да се бори за устойчивото развитие на спорта в област Кърджали и превръщането на тези спортни събития в традиция за следващите години.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини