От х:

Днес в x:

Болярово нарочи фермер, че е намерил 100 бона и ги върнал

Антон Тенчев не призна за намерени 100 000 лева

„Бизнесмен от Хасково изгубил сак със 100 000 лева край квартала, а един нашенец ги намерил на пътя и му ги върнал“. Този слух върви упорито през последните дни в квартал „Болярово“ и непрекъснато набира сила. Знаещите всичко емисари на кварталната клюкарска агенция се кълнат, че това е светата истина и дори посочват името и адреса на човека, открил парите. „Антон Тенчев, отглежда крави“.

Според местните преди няколко дни шефът на частна ВиК фирма ходил да оглежда имот в покрайнините с намерението да го купува и приготвил солидната сума. Парите били в чанта, заедно с личните документи. След огледа мъжът забравил чантата на тавана на джипа си и потеглил. Малко по-късно се усетил и се върнал да я търси, но напразно, нямало и помен от парите. За щастие, тогава като истински благодетел се появил младият животновъд. Той намерил чантата с пачките край местното ТКЗС, прибрал я и по-късно я върнал на притежателя й, гласи мълвата.

32-годишният Антон Тенчев обаче прие слуховете за себе си с насмешка. Но добави, че не за първи път го питат за този случай. Според него мълвата плъзнала из квартала, докато бил в Германия с брат си, който е международен шофьор. „Ако бях намерил 100 000 лева щях ли да карам такава кола“, заяви Антон, посочвайки старичкото си БМВ. Междувременно мъж от фамилията се показа на оградата и подхвърли на Антон да не обяснява нищо пред медиите.

„Ние всеки ден копаем из града, но такава сума пари не сме изкопавали“, пошегуваха се от частната фирма, попитани дали случайно не са губили 100 000 лева по пътя.

Въпреки че и двете страни отричат, кварталната агенция продължава да твърди, че има нещо гнило. Те предполагат, че младият мъж е получил някой лев за доброто дело и са му казали да мълчи. Но се възхищават и на благородната постъпка, тъй като са единици хората, които биха върнали пари, особено, когато става дума за такава солидна сума.

Други, по-скептични боляровци пък недоумяваха как човек може да се отнася толкова безхаберно към чанта със 100 000 и просто ей така да я остави на тавана на колата си и да потегли. Те подозираха, че това наистина е партенка, тъй като човек, който иска да купува имот, по-скоро щеше да направи разплащане по банков път, а не да разнася пачките по пътя.

Анета Кутелова

 

Пътя за оглеждания имот
ВиК началникът искал да купува имот край "Болярово", гласи мълвата
От частното ВиК реагираха с насмешка за изгубени 100 000 лева
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини