От х:

Днес в x:

Кметът награди 19 просветни и културни дейци в Кърджали

Севинч Еминова бе отличена за работата си с децата

19 просветни и културни дейци  награди кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис по случай Деня на българската просвета и култура, и на славянската писменост на церемония в ресторант „Арда строй” днес.

В словото си градоначалникът отбеляза,че Денят на славянската писменост и българската култура,не може да бъде оцветен или поделен.Той може да бъде само споделен.Малко народи могат да се похвалят с такъв празник.Той ни дава много поводи да се гордеем с постигнатото,каза още Хасан Азис.Според него този ден ни дава упование за мечтаното бъдеще.

 Хасан Азис се обърна към присъстващите просветители,творци и научни работници с думи на признателност и благодарност за усилията, които полагат ежедневно в изграждането на духа на нацията.

         Награди получиха изявени преподаватели от предучилищен, начален, прогимназиален, гимназиален етап на образование и преподаватели и възпитатели в учебни заведения и обслужващи звена. Това са Мая Петкова – учител ЦДГ »Чайка», Ангелина  Попова- учител в СОУ ”Отец Паисий”, Людмила Чаушева – начален учител в СОУ”Йордан Йовков”, Фанка Радичева – начален учител в ОУ”Св.св.Кирил и Методий”, Петранка  Сандева – старши учител по БЕЛ в СОУ ”П.Р.Славейков”, Светла  Желязкова – старши учител по немски език  в ГПЧЕ ”Христо Ботев”, Вълчо Милчев – старши учител по математика и ръководител на Школата по математика в СОУ ”П.Р.Славейков” гр. Кърджали, Таня Маровска – старши учител по английски език в ГПЧЕ ”Христо Ботев”, Златка Костова – главен възпитател в КУО »Родопи» и Севинч Еминова – ръководител на школата по изобразително изкуство към ОДК.

С плакет с лика на „Св. Св. Кирил и Методий” и удостоверения бяха отличени  Фатме  Мустафа - директор на ЦДГ „Чайка” и Марийка Караджова-Димова – директор на ОУ „Иван Вазов” с. Широко поле.

И тази година бяха присъдени награди на изявени творци в сферата на словото,  музикално сценичните изкуства и театъра. Те отидоха при поетесата Росица Соколова, Петър Делчев и актьора Димитър Варадинов.

Отличени бяха и художниците  Хари Атанасов и Емил Пенчев, журналистът Георги Кулов, библиотекарят Теолина Илчева.

 Освен грамоти и плакети,бе връчен и златния знак на община Кърджали,който се присъжда за изключителни заслуги.Получи го посмъртно учителката Параскева Ванкова и хореографът Тодор Момчилов.

Кърджали бг вести

Внучкта на поетесата Роса Соколова получава наградата й
Почетния знак за Параскева Ванкова
Тодор Момчилов също получи признание за дългогодишния си труд
Художникът Емил Пенчев благодари за отличието
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини