От х:

Днес в x:

Поляк заловен на митницата с хиляди таблетки прекурсор за метамфетамин

Българските митничари спипаха на влизане в страната ни при ГКПП „Капитан Андреево“ поляк и българин с общо о 21 000 таблетки псевдоефедрин, която е прекурсор за производство на метамфетамин.

При единият опит за трафик забранените съставки са открити при щателната проверка под пакети с храна голяма зад шофьорската седалка на автомобила с полска регистрация.

1500 блистера таблетки с легално произвеждания в Турция лекарствен препарат "CIRRUS“ били в черна найлонова чанта. Общото тегло на задържания прекурсор е 8 кг.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница Свиленград.

От началото на 2014 г. това е шести опит, предотвратен от митническите служители за незаконен трафик на химикала през България. С новото количество общото задържано от началото на тази година е 355 кг.

По-късно по метода на анализ на риска на „Капитан Андреево“ за щателна митническа проверка е селектиран влизащ в страната автобус с българска регистрация. Возилото пътувало по редовната линия Турция - България.

При проверката митническите служители откриват под седалката на шофьора в две чанти общо 1 240 ампули с анаболни стероиди. 910 от тях са 200-милиграмови ампули с инжекционен анаболен андрогенен стероид „Trenabol". Други 250 ампули са с надпис „Аndro", а 80 от ампулите- с надпис „Boldebal". И трите медикамента са предназначени за изграждане на масивна мускулатура.

Анаболните стероиди обаче са изключително опасни за здравето, ако не се приемат по лекарско предписание. Те могат и да са вредни при продължителна употреба, като последствията могат да са не само физиологични, но и психични.

За случая е съставен акт за митническо нарушение.

 

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини