От х:

Днес в x:

Дете чудо от Хасково изуми търсачи на таланти

Борислава е майстор на аеробиката въпреки крехката възраст

9-годишната Борислава Иванова от хасковското ОУ „Любен Каравелов“ предизвика фурор в риалити формата „България търси таланти“ с уменията си в спортната акробатика. Освен, че била селектирана за участие измежду хиляди кандидати от цялата страна, Борислава пробила и до полуфиналите, където ще се състезава с още 60 конкуренти за финалите, където ще бъде определен талант №1 на България.
Това не е първото риалити за момичето. Предната година тя изумила журито на аналогичен формат, но за „Малките таланти на България“. Нарекли я детето чудо, макар момиченцето да стигна до 1/2-финала. Сега обаче има реалния шанс за нещо повече, смята треньорката и Мартина Маринова от хасковския клуб „Мегаспорт“, където момиченцето тренира от 3-годишна. Повод за оптимизма са отличните оценки, неизменно вдигани от журито за нейните изпълнения, и топлите думи, с които била наградена след първото си съчетание. Борислава получи единодушно да от иначе претенциозни ценители на артистичността като актьорите Асен Блатечки и Ваня Цветкова, певицата Есил Дюран и писателят-политик и професор по всичкология Любен Дилов-син

Впрочем момичето няма нужда от насърчение и си има солидно самочувствие. Твърди, че сама е избрала призванието си. Като голяма се вижда като успешна треньорка по аеробика. Като треньорката си Мартина Маринова.

Освен в шоуто, Борислава печели успехи, при това на конвейер, и в спорта. Тя е национална шампионка в своята възраст 9-11 години, а освен това има шампионски трофеи от силни международни турнири в Австрия и Словакия.

Г. Христов

Третокласничката ще става треньор, като порасне
Борислава расте и тренира сред възпитаниците на Мегаспорт-Хасково
Под ръководството на Мартина Маринова/вляво/ е спечелила куп медали от български и международни състезания
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини