От х:

Днес в x:

Кмет и съветник си приписват амнезия, консултира ги психолог

Съветник и кмет си приписват амнезия

Кметът на община Кърджали Хасан Азис и общинският съветник от ГЕРБ Огнян Иванов си размениха обвинения в амнезия. За да не сбърка в ползването на понятието градоначалникът се консултира със секретаря на общината Сезгин Бекир, който е психолог по образование.

Кметът предварително се извини на съветници и граждани, че ще използва термина, но не можа да се въздържи. Пръв в амнезия го обвини Огнян Иванов който заяви,че кметът няма спомен за това, че по времето на Бойко Борисов е кандидатствал за 23 проекта и е получил финансиране за всичките .Кметът от своя страна припомни,че всички тези проекти са финансирани по оператнивни програми , а не от държавната хазна. Градоначалникът обяви, че амнезия значи още и загуба на паметта за политическа принадлежност и препомни на Огнян Иванов, че в минали мандати е бил съветник от БСП.

Размяната на реплики стана по времето на дебат в общинския съвет върху отчета на Бюджет 2013 г. Според Огнян Иванов само през последната година заради кмета в общинската хазна дупката се е увеличила с 4 млн.лева. Иванов каза още , че при встъпването си в длъжност при първия мандат градоначалникът е завърил неразплатени разходи за 2,5 млн.лева, а сега те са се увеличили на 13,5 млн.лева. Той обвини също Хасан Азис , че е налял близо 900 000 лева в Пазара на производителите само за миналата година. Човекът който закопа Пазара стои малко в ляво от мен, каза съветника и посочи градоначалника.

Според изчисленията на БСП ръстът на неразплатените разходи за миналата година е само 800 000 лева. Това посочи областният лидер на социалистите Георги Кючюков. Той направи две забележки към кмета. Първата е да не се преправя гласуван от съветниците капиталов списък и да се спазва ангажимента и разходването на такса „смет“ да се отчита на три месеца.

Общинвската съветничка от ДПС Елван Гюркаш защити социалната политика на градоначалника и похвали Георги Кючмюков за конструктивната му критика.

Кметът Хасан Азис сподели, че е бил много „ удовлетворен от общественото обсъждане на отчета на Бюджет 2013. Гражданите са го подкрепили. Той нарече отчетът-отчет за последната година от управлението на ГЕРБ и припомни ,че за 3,5 години общината не е получила лев допълнителна финансова субсидия.Нещо повече -тя е дофинансирала държавни дейности. Обвинявате ме,че съм закопал пазара, а ГЕРБ закопа държавната, натърти кметът.

Той припомни,че в години на най-тежка криза общината е продължила да работи на пълни обороти, не е извършвала уволнения и съкращения,водила е последователна социална политика.

Градоначалникът предложи общинският съвет да приеме отчета на бюджет 2013 , който възлиза в приходната и разходната си част на 43 382 642 лв.

Съветниците от ДПС подкрепиха единодушно предложението на кмета. Колегите им от БСП се въздържаха , а от ГЕРБ бяха против.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини