От х:

Днес в x:

Местан се срещна с Борисов в Кърджали (видео)

Лидерите на ГЕРБ и ДПС - Бойко Борисов и Лютви Местан, се срещнаха в заведение в Кърджали, след като цял ден уговаряха задочно срещатата си. "За тези, които ще опитат да спекулират, подчертавам изрично - след тази среща с Местан, нито ще правим коалиции, нито ще сме по-малко опозиционни", заяви Борисов. Милко Багдасаров от БСП му връчи членска карта за волейболен клуб "Арда".По-рано днес бившият премиер се срещна с младежката организация на ГЕРБ в Кърджали. Там той обяви първите четирима от листата на ГЕРБ за евроизборите.

„Ако лидерът на ДПС ме покани на кафе, ще отида при него не за да правя коалиции, а заради хората. Редно е днес да изпием по едно кафе с Местан в центъра на Кърджали”, заяви Борисов.

„Днес излизам и му казвам, че ДПС е мост с мюсюлманите, и затова трябва да седнем и да пием по кафе. Това е политическият майсторлък – да бъдем мост и с мюсюлманите, и с българите изселници”, допълни той.

Малко след това дойде и отговорът на Местан от пресцентъра на ДПС заедно с припомняне на друг случай, в който двамата с Борисов са пили кафе – когато Местан „обърка” вратите на резиденциите в „Бояна” и вместо с президента Георги Първанов, при когото се запътил първоначално, пи кафе с Бойко Борисов.

„Ние с г-н Борисов в Бояна сме пили кафе, какво остава за Кърджали. Тогава заради нелепа случайност, аз бях некакен гост, а той - неволен домакин. Сега съм готов да си разменим ролите. Т.е. готов съм да бъда неволния домакин”, заяви Лютви Местан.

 

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини